Menü Ayışığı Gazetesi
Tarih: 04.08.2024 13:20
Sendika, Hemşireye Verilen Cezaları İptal Ettirdi!

Sendika, Hemşireye Verilen Cezaları İptal Ettirdi!

Facebook Twitter Linked-in

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan Kamu Sağlık-Sen üyesi bir hemşireye, görev yeri değişikliği, uyarı ve kınama cezaları verilmişti. Bu cezalar, sendikanın başvurusu üzerine mahkeme tarafından iptal edildi.

Olay, hemşireye kadro ve unvanı dışında tıbbi sekreterlik görevi dayatılmasıyla başladı. Hemşire, bu görevin yasalara aykırı olduğunu belirtmesine rağmen, mobbing amaçlı dayatmalarla karşılaştı. Görevi kabul etmediği için hakkında tutanak tutuldu ve uyarı cezası verildi. Kamu Sağlık-Sen, bu cezayı mahkemeye taşıdı ve mahkeme, uyarı cezasının hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Aynı hemşireye, ameliyathanede sedye görevlisine talimatla tutturulan tutanak sonucu kınama cezası da verilmişti. Bu ceza da sendika tarafından mahkemeye taşındı ve iptal edildi. Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, hemşirenin eski görev yeri olan Kan Alma birimine geri döndüğünü belirtti. Elazığ 1. ve 2. İdare Mahkemeleri, idarenin yaptığı soruşturmanın usule aykırı olduğunu ve isnat edilen fiillerle ilgili net bilgilere yer verilmediğini tespit etti.

Karataş, Fırat Üniversitesi'nin hukuka aykırı idari işlemlerine devam ettiği sürece, sendikanın bu tür hukuksuzluklara karşı mücadele edeceğini vurguladı. Bu kararlar, tüm sağlık çalışanları için önemli bir hukuki kazanım olarak değerlendirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —