Sendika, Hemşireye Verilen Cezaları İptal Ettirdi!
Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Kamu Sağlık-Sen üyesi hemşireye verilen “görev yeri değişikliği, uyarı ve kınama” cezaları, sendikanın başvurusu üzerine mahkeme tarafından iptal edildi
Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Kamu Sağlık-Sen üyesi bir hemşireye, görev yeri değişikliği, uyarı ve kınama cezaları verilmişti. Bu cezalar, sendikanın başvurusu üzerine mahkeme tarafından iptal edildi.
Olay, hemşireye kadro ve unvanı dışında tıbbi sekreterlik görevi dayatılmasıyla başladı. Hemşire, bu görevin yasalara aykırı olduğunu belirtmesine rağmen, mobbing amaçlı dayatmalarla karşılaştı. Görevi kabul etmediği için hakkında tutanak tutuldu ve uyarı cezası verildi. Kamu Sağlık-Sen, bu cezayı mahkemeye taşıdı ve mahkeme, uyarı cezasının hukuka aykırı olduğuna karar verdi.
Aynı hemşireye, ameliyathanede sedye görevlisine talimatla tutturulan tutanak sonucu kınama cezası da verilmişti. Bu ceza da sendika tarafından mahkemeye taşındı ve iptal edildi. Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, hemşirenin eski görev yeri olan Kan Alma birimine geri döndüğünü belirtti. Elazığ 1. ve 2. İdare Mahkemeleri, idarenin yaptığı soruşturmanın usule aykırı olduğunu ve isnat edilen fiillerle ilgili net bilgilere yer verilmediğini tespit etti.
Karataş, Fırat Üniversitesi’nin hukuka aykırı idari işlemlerine devam ettiği sürece, sendikanın bu tür hukuksuzluklara karşı mücadele edeceğini vurguladı. Bu kararlar, tüm sağlık çalışanları için önemli bir hukuki kazanım olarak değerlendirildi.
-
1
Elazığ Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İbiş, Elazığ’da Gençlerle İftar Sofrasında Buluştu
-
2
ETSO Başkanı İdris Alan’dan Bedri Açıkkapı’ya Vefa Ziyareti
-
3
Engellilerden, Elazığ’dan Ankara’ya 14 Maddelik “Acil Çözüm” Çağrısı: “Biz Sadaka Değil, Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz”
-
4
MHP Milletvekili Semih Işıkver’in Acı Günü
-
5
Elazığlı Akademisyen-Yazar Ömer Demirbağ'a Yoğun İlgi
-
6
MÜSİAD Elazığ İş Dünyası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Buluştu
-
7
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yrd Gök: “Önce Ahlak ve Maneviyat Bugün de En Güçlü Rehberimiz”
-
8
Arslan Ailesinden Esen Arslan’a Son Görev
-
9
Elazığlı İş İnsanı Esen Arslan Hayatını Kaybetti
-
10
Resmi Gazete’de Yayımlandı: Elazığlı Mehmet Cangir İçişleri Bakan Yardımcılığı’na Atandı
-
11
Elazığ’dan Türkiye’ye Mesaj: İşsizlikte Tarihi Düşüş, Deprem Bölgesinde 500 Bin Konut Teslim
-
12
Elazığ’ın Geleceği İçin Ortak İstişare: Saadet Partisi’nden MÜSİAD’a Ziyaret
