ELAZIĞ (AYIŞIĞI) – Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yaz etkinlikleri çerçevesinde Kadın Kürsübaşı Topluluğu Nağme-i Harput, Harput'ta sanatseverlerle buluştu.
Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinlik, tarihi Hoca Hasan Hamamı Müzesi'nin teras alanında gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dinletiye Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan da katıldı.
Kadın sanatçılardan oluşan Nağme-i Harput ekibi, Elazığ yöresine ait seçkin eserleri seslendirerek katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Kürsübaşı geleneğinin yaşatıldığı programda duygusal ve nostaljik anlar ön plana çıktı.
Program sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan, Elazığ kültürünün önemli bir parçası olan kürsübaşı geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri memnun etti. Bu tür etkinliklerle hem kültürümüzü yaşatıyor hem de sosyal birlikteliği güçlendiriyoruz." dedi.
Dinleyicilerden tam not alan Kadın Kürsübaşı Topluluğu, alkışlar eşliğinde sahneden uğurlandı. Belediyeden yapılan açıklamada yaz boyunca kültür ve sanat etkinliklerinin devam edeceği bildirildi.