Tarih: 04.09.2024 12:35

Zeki Kaplan’dan Sert Eleştiriler: “CHP İçindeki Şantaj ve Komplolarla Görevden Alındım”

Facebook Twitter Linked-in

Eski CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, mevcut Elazığ CHP teşkilatını ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’u sert bir dille eleştirdi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kaplan, görevden alınmasının tamamen komplolar ve şantajlar üzerine kurulu olduğunu öne sürdü. Bu süreçte kendisine ve delegelere haksızlık yapıldığını belirtti ve olayın detaylarını paylaştı.

Kaplan, açıklamasında, “Genel Başkan Özgür Özel'in videoda CHP milletvekilleri ve mevcut Elazığ İl Teşkilatı'nın Elazığ İl Örgütü'nü neden görevden aldığını açıkça anlatmıştır” ifadelerine yer verdi. Kaplan, 2018 genel seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu yetersiz bularak istifaya çağıran kişilerin, kendisini hedef aldığını öne sürdü. 2020’de yapılan Olağan Kurultay’da bu kişilerin PM’ye girdiğini ve kendisine karşı çirkin şantajlar yaptığını belirtti.

Kaplan, İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Çekil’in vaatlerle ve kumpas şebekesiyle kendisine karşı çalıştığını, bazı kişilerin belediyelere yerleştirildiğini ve bunun sonucunda kendisinin görevden alındığını iddia etti. Şantajların ve iftiraların sonunda, Elazığ İl Teşkilatı'nın haksız yere görevden alındığını vurguladı.

Kaplan, ayrıca, bazı kişilerin kendisine, Elazığ İl Örgütü’nü görevden alırsanız kendisini 2. sıradan aday yapma sözü verdiklerini ancak bu sözü yerine getirmediklerini söyledi. Şantajların itirafını yapan kişilerin Elazığ Merkez İlçe Kadın Kolu Başkanı Ayşe Kaya olduğunu belirtti.

Kaplan, açıklamalarının ardından, "Sizce biz bu kötülüğü hak ettik mi?" şeklinde sorarak, Elazığ CHP İl Örgütü'ne yönelik yapılan haksızlıkları ve parti içindeki çürük ilişkileri gözler önüne serdi. Kaplan, “Ne acıdır ki Elazığ İl Örgütümüzde çıkar ilişkilerinden ve tek adam’a sonsuz itaatten dolayı yanlışları kimse görmek istemiyor ve konuşamıyor. O günden bu yana partimiz içinde göze çarpan herhangi bir çalışma pek de görülmüyor. Partimizin aziz üyelerine ve örgütümüzün yöneticilerine güveniyorum. Tehditlere ve baskılara boyun eğmeyin, korkmayın, umutsuz olmayın. Tek adamımızın partiye bir derdi yok, ideolojisi yok, fakir fukarayı düşündüğü yok. CHP olarak biz sosyal demokrat, devrimci milliyetçi, halkçı ruhuna sahip adalet duygusu olan kişileriz. Sayın tek adamımız, eğer bir şey bilmiyorsa, partimizin simgesi olan 6 ok'un anlamına bakıp okusun. Elazığ’da parti içindeki tek adam imparatorluğu nedeniyle yaşanan bu çürümüşlüğe ve yapılan haksızlıklara gelin hep beraber son verip, Elazığ’da güçlü ve aktif bir parti olalım. Artık padişahım çok yaşa demeyelim. Yapılan, yaşanan ve bundan sonra yapılacak haksızlıklara boyun eğmeye devam edecekseniz, size diyecek bir sözüm yok,” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —