Tarih: 12.06.2024 18:52

TUSAŞ Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Yeni Yönetim Belirlendi

Facebook Twitter Linked-in

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ), 5. nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçağımız Kaan, jet motorlu eğitim uçağımız Hürjet, eğitim uçağımız Hürkuş, terörle mücadelenin yıldızı Atak helikopteri, genel maksat helikopterimiz Gökbey, Anka-Aksungur ve Anka-3 İHA'larımız ile dünya ile boy ölçüşen Göktürk-1 ve Göktürk-2 gözlem uydularını üretip gökyüzüne salan şirketi, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

24. ve 25. dönem Elazığ Milletvekili ve halen Milli Savunma Bakan Yardımcısı görevini başarıyla yürüten Şuay Alpay, yeniden yönetim kurulu üyesi olarak seçildi ve yönetim kurulu başkan vekili görevine getirildi. TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Ömer Cihat Vardan getirildi. Genel Müdürlük görevini yürüten Prof. Dr. Temel Kotil, bu görevini Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demiroğlu'na devretti.

Dört yıldır TUSAŞ yönetim kurulu üyeliği görevini başarıyla sürdüren Bakan Yardımcısı ve Elazığ'ın değerli evladı Şuay Alpay, Türkiye’mizin gururu TUSAŞ'ın yönetim kurulu başkan vekili görevini de üstlenecek. 
Milli Savunma Bakan Yardımcımız Şuay Alpay'ı Ayışığı Gazetesi olarak kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —