Tarih: 03.07.2024 22:30

Türkiye Kamu-Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez: “Memur ve Emekliye %9.31 Enflasyon Farkı Yetersiz”

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Kamu-Sen'in en azı il temsilcisi Atilla Çerkez, kamu çalışanlarının alım gücünü koruyabilmek için ek zam ve refah payı verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

*Enflasyon Farkı Yetersiz Kaldı*

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından, Haziran ayında enflasyon %1.64 oranında artarak yıllık %71.30’a ulaştı. Yılın ilk yarısında toplamda %24.73 oranında artan enflasyon, Ocak ayında yapılan %15'lik maaş zammının 9.73 puan erimesine neden oldu. Çerkez, yalnızca 2024 yılında memur maaşlarındaki erimenin 10 puana yaklaştığını ve alım gücündeki düşüşün çok daha fazla olduğunu ifade etti.

*Alım Gücü ve Vergi Yükü*

Memur ve emeklilerin maaşlarının enflasyona sonradan eşitlenmesinin yeterli olmadığını vurgulayan Çerkez, sürekli artan vergi yükü ve azalan gelirlerle kamu çalışanlarının ay sonunu getirmekte zorlandığını söyledi. Vergi politikalarının gelir dağılımını sağlamak ve maaşlardaki erimenin durdurulması için önemli bir mekanizma olduğuna dikkat çeken Çerkez, mevcut durumda vergi yükünün dar ve sabit gelirli kesim üzerinde yoğunlaştığını belirtti.

*Ekonomik Yükün Hafifletilmesi Gerekiyor*

Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen memur ve emeklilerin üzerindeki yükün hafifletilmesi gerektiğini ifade eden Çerkez, maaşların açlık ve yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi. Enflasyon farkının yanı sıra maaşlara ek zam yapılması ve refah payı eklenmesi taleplerini yineleyen Çerkez, bu taleplerin karşılanmasının hayatî önem taşıdığını belirtti.

*Önerilerilerimiz Şöyle*

Çarşı pazarda fiyatların sürekli yükseldiğini belirten Çerkez, alım gücünü koruyacak ve memur ve emekliye nefes aldıracak uygulamalara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Enflasyonun hızının kesilmesinin ve hayat pahalılığının kırılmasının uzun bir süre alacağına dikkat çeken Çerkez, ek zam ve refah payı verilmeden bu sürecin atlatılamayacağını yetkililerin kabul etmesi gerektiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —