Türk Eğitim Sen’den 10 Mayıs’ta İş Bırakma Eylemi

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, bir öğrencinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Okul Müdürü İbrahim Oktugan için cuma günü derslere girmeme kararı aldı.

GÜNDEM 9.05.2024 17:00:00 0
Türk Eğitim Sen’den 10 Mayıs’ta İş Bırakma Eylemi

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın, öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Yaşanan olaya tepki gösteren Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi cuma günü derslere girmeme kararı aldı.

Her türlü şiddetin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, çağrıda bulunarak öğretmenleri iş bırakma eylemine davet etti. Taşkın, “Eğitim çalışanlarına yönelik saldırılar şiddetine artırarak devam ediyor. Son olarak İbrahim Oktugan öğretmenimizi silahlı bir saldırıda kaybettik. Öğretmenliği en riskli meslek haline getiren bu gidişata dur demek için 10 Mayıs 2024 Cuma günü bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor ve okullara gitmiyoruz. Biz kalemin kılıçtan keskin ve silahtan etkili olduğuna inanmaya devam edeceğiz öğretmenliği ölüm pahasına da olsa asla terk ermeyeceğiz. Ama bilinmelidir ki öğretmen ölürse o milletin geleceği de ölür. Birçok meslek grubuna gerektiğinde haklı olarak sahip çıkmasını bilen ve kıyameti koparan kamuoyunu bir öğretmen öldüğünde de hiç olmazsa ayağa kaldırmak için okullara gitmiyoruz. Artık yeter diyoruz ve önlüklerimiz kefen olmasın diye iş bırakıyoruz. Ne depremlerde ne pandemi de ne de herhangi bir olumsuz koşulda işten kaçmadık ve ölümden de korkmuyoruz. Bununla beraber sadece yaşama hakkımızı savunuyoruz. Bir daha ölmemek için bütün meslektaşlarımızı, sendikalıları, eğitim çalışanlarımızı, değerli velilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi yanımızda görmek istiyorum. 10 Mayıs Cuma günü saat 11’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapacağımız basın açıklamamıza herkesi davet ediyoruz” dedi.