Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ’da
Diyarbakır’dan yolan çıkan ‘Turistik Diyarbakır Ekspresi’ Elazığ’a ulaştı. Yolçatı İstasyonu'nda çiçeklerle karşılanan yolcular, tarihi Harput Mahallesi’ni gezdi.
Ankara’dan yola çıkan ve geçtiğimiz gün Diyarbakır’a ulaşan ‘Turistik Diyarbakır Ekspresi’, bugün tekrar Ankara’ya doğru yola çıktı.
Ekspresin ilk durağı ise Elazığ Yolçatı İstasyonu oldu.
İstasyonda çiçeklerle karşılanan ziyaretçiler, otobüslerle tarihi Harput Mahallesi’ne gitti. Burada folklor ekibinin gösterisini izleyen misafirler, ardından Musiki Müzesi'ni ziyaret ederek, Kürsübaşı programına katıldı.

Harput'taki tarihi mekan ve müzeleri gezen yolcular, şehir turu attı.
Kafilenin son durağı ise Kapalı Çarşı oldu. Burada alışveriş yapan turistler, Elazığ’ın, orcik, ağın leblebisi, badem şekeri, dibek kahvesi gibi sevilen lezzetlerinden tadarak alışveriş yapma imkanı buldu.
Daha sonra trenle yollarına devam etmek üzere istasyona dönen yolcular, Elazığ'da çok güzel karşılandıklarını ve çok eğlendiklerini ifade ettiler.
Bugün Elazığ adına önemli bir gün olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, “Şehrimizde bugün biz Diyarbakır-Ankara turistik tren seferini ağırladık. Misafirlerimizi karşıladık ve Harput’a götürdük. Harput bizim için çok değerli. Tarihi ve kültürel varlıklarımızı gelen misafir ve turistlerimize tanıtma gayreti içerisindeyiz. Umuyoruz ki bu geziler, şehrimize turizm destinasyonu olma noktasında önemli katkılar saklayacaktır. Çünkü artık tanıtım her şeyin önüne geçmeye başladı. Turizmde de tanıtım çok önemli bir faaliyet” dedi.
Yolculuğun mükemmel olduğunu aktaran Zuhal Ünalan, “Elazığ olmak üzere memleketimizin her yeri çok güzel. Herkesin gelip görmesi ve bu güzellikleri tatması lazım. Çok eğlenceli geçti. Her şey çok güzel, barış içerisinde hep böyle olalım” diye konuştu.

Geziye İstanbul’dan katıldığını dile getiren Zeynep Özsoy ise, “Beklentimizin üzerinde bir turistik gezi oldu. Özellikle Elazığ’da çok güzel karşılandık. Açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

-
1
Elazığ Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İbiş, Elazığ’da Gençlerle İftar Sofrasında Buluştu
-
2
ETSO Başkanı İdris Alan’dan Bedri Açıkkapı’ya Vefa Ziyareti
-
3
Engellilerden, Elazığ’dan Ankara’ya 14 Maddelik “Acil Çözüm” Çağrısı: “Biz Sadaka Değil, Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz”
-
4
MHP Milletvekili Semih Işıkver’in Acı Günü
-
5
Elazığlı Akademisyen-Yazar Ömer Demirbağ'a Yoğun İlgi
-
6
MÜSİAD Elazığ İş Dünyası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Buluştu
-
7
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yrd Gök: “Önce Ahlak ve Maneviyat Bugün de En Güçlü Rehberimiz”
-
8
Arslan Ailesinden Esen Arslan’a Son Görev
-
9
Elazığlı İş İnsanı Esen Arslan Hayatını Kaybetti
-
10
Resmi Gazete’de Yayımlandı: Elazığlı Mehmet Cangir İçişleri Bakan Yardımcılığı’na Atandı
-
11
Elazığ’dan Türkiye’ye Mesaj: İşsizlikte Tarihi Düşüş, Deprem Bölgesinde 500 Bin Konut Teslim
-
12
Elazığ’ın Geleceği İçin Ortak İstişare: Saadet Partisi’nden MÜSİAD’a Ziyaret
