TÜMMER Yönetim Kurulu üyesi Ali Seyran , "Elazığ bakır ve maden alanında kadim bir şehir"

Elazığ’da doğal taş ve madencilik sektörü üzerine gerçekleştirilen toplantıda Maden, Orman, çevre Mevzuatı Paneli düzenlendi.

EKONOMİ 1.06.2024 19:00:00 0
TÜMMER Yönetim Kurulu üyesi Ali Seyran ,

Elazığ'da doğal taş ve madencilik sektörü üzerine gerçekleştirilen toplantıda Maden, Orman, Çevre mevzuatı paneli düzenlendi. Programda madencilik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Madencilik sektörü üzerine bir toplantı ve Maden, Orman, Çevre mevzuatı paneli düzenlendi.
Elazığ'da. toplantının açılışında TÜMMER Yönetim Kurulu üyesi Ali Seyran ve TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Şimşek konuştu.

Panelin moderatörlüğünü TOBB Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan yaptı. Panelistler ise MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Fatih Dumanlı, OGM İzin ve İttifak Daire Başkanı Ahmet Köle, ÇED Genel Müdürlüğü, Endüstriyel Yatırımlar ÇED Daire Başkanı Fatih Selimoğlu, Türkiye Madenciler Derneği YK Başkanı Maden Platformu Sözcüsü Mehmet Yılmaz ve Diyarbakır Mermerciler ve Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Çağdaş oldu.


Madencilik sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak için. Konuşmalar ve panel düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan TÜMMER  Yönetim Kurulu üyesi Ali Seyran, Elazığ'ın bakır ve maden alanında kadim bir şehir olduğunu ifade etti. TÜMMER  Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Şimşek ise Elazığ'ın Türkiye'de maden zengini bir şehir olduğunu belirterek, doğal taş sektöründe daralmaya gidildiğini ve Türkiye'nin kaliteli üretimle doğal taşı tüm dünyaya satması gerektiğini vurguladı. Bu açılış konuşmalarının ardından Maden, Orman, Çevre mevzuatı konulu panele geçildi.