Tüm Emekliler Derneği’nden Çağrı: “Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşamaya Mahkûm Edilemez!”

Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirterek, yetkililere ve hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

GÜNDEM 28.02.2025 16:07:00 0
Tüm Emekliler Derneği’nden Çağrı: “Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşamaya Mahkûm Edilemez!”
Haberi Sesli Oku

Türkiye’de milyonlarca emekli, yıllarca ülkesine hizmet ettikten sonra insanca yaşama mücadelesi veriyor. Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şubesi, emeklilerin giderek artan geçim sıkıntısına dikkat çekerek, yetkilileri ve hayırseverleri desteğe davet etti. Dernek Başkanı Mehmet Kayabaş, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün geldiğimiz noktada, emeklilerimizin satın alma gücü her geçen gün azalmakta, temel ihtiyaçlarını karşılamakta büyük zorluk çekmektedir. Özellikle açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca emekli, yüksek kira fiyatları ve hayat pahalılığı karşısında ezilmekte; barınma, beslenme ve sağlık gibi en temel haklarını bile karşılayamaz hale gelmektedir. Kirada oturan ve çocuk okutan emeklilerimiz, bu zorlukları daha da ağır bir şekilde hissetmektedir.”

RAMAZAN AYINDA DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Kayabaş, yaklaşan Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhuna vurgu yaparak, hükümete, belediyelere, özel sektör temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırsever vatandaşlara emeklilere sahip çıkma çağrısı yaptı.

“Başta hükümetimiz olmak üzere, tüm yetkilileri, hayırseverleri ve iş insanlarını, emeklilerimize destek olmaya davet ediyoruz. Özellikle kiracı olan ve öğrenci okutan emeklilerimize yönelik nakdi ve ayni yardımların organize edilerek kendilerine ulaştırılmasını talep ediyoruz. Bugün zor durumda olan emeklilerimiz, geçmişte bu ülkenin kalkınması için yıllarca emek verdi. Onlara hak ettikleri desteği vermek, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.”

“EMEKLİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”
Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şubesi, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta büyük sıkıntı çektiğini vurgulayarak, toplumun tüm kesimlerini harekete geçmeye davet etti. Kayabaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu çağrımızın, zor günler geçiren emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasına katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Rabbim, tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini kabul eylesin.