Tarih: 13.09.2024 14:00

TROKET’ten Türkiye’de Bir İlk!

Facebook Twitter Linked-in

Fırat Üniversitesi ile Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nde faaliyet gösteren TROKET Takımı, Roketsan’ın Aksaray’da düzenlediği roket yarışmasında Türkiye’de bir ilki başardı. Elazığ Gençlik Merkezi adına başvuru yapan ekip, "Zorlu Görev" kategorisinde gerçekleştirdiği başarılı atışla büyük bir başarıya imza attı.

TROKET Takımı, bu yıl geliştirdikleri iki kademeli GÖKRUH V7 roketi ile 13 Eylül 2024 Cuma günü Aksaray’da, Roketsan Hisar Atış ve Test Merkezi'nde zorlu görev atışını başarıyla tamamladı. Takım, iki kademeli roketin başarılı atışı ile hem teknik olarak büyük bir gelişim gösterdi hem de Türkiye’de ilk kez böyle bir atışın gerçekleştirilmesiyle önemli bir kilometre taşı oluşturdu.

Başta takım kaptanı İsmet Özen olmak üzere tüm ekip, bu zorlu görevin üstesinden gelerek, hem Fırat Üniversitesi’ni hem de Elazığ’ı gururlandırdı. TROKET Takımı, teknoloji ve inovasyon alanında Türkiye’nin geleceğini şekillendiren gençlerin yeteneklerini gözler önüne serdi. Bu büyük başarı, takıma olan desteği daha da artırırken, gelecekteki projelerin merakla beklendiğinin sinyallerini verdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —