Toplu Taşıma Ücretlerine Zam: Yetkililer Gerekçeyi Açıkladı
Tam bilet 20 TL’den 25 TL’ye, öğrenci bileti ise 15 TL’den 18 TL’ye yükseldi. Yetkililer, artan işletme maliyetleri ve hizmetin sürdürülebilirliğini gerekçe gösterdi.
Toplu taşıma ücretlerine yapılan yeni zam kararı, minibüs güzergâhlarında bugün itibarıyla uygulanmaya başlandı. Zam öncesinde 20 TL olan tam bilet fiyatı 25 TL’ye yükselirken, öğrenci bileti de 15 TL’den 18 TL’ye çıktı.
Kararla ilgili açıklama yapan yetkililer, artan akaryakıt giderleri, bakım masrafları ve işletme maliyetlerindeki genel yükselişin düzenlemeyi kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti. Yetkililer, “Toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği için güncelleme ihtiyacı doğdu” ifadelerini kullandı.
Yeni tarifeye geçilmesiyle birlikte hem minibüs işletmecileri hem de vatandaşlar fiyat değişikliklerine uyum sağlamaya çalışıyor. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına güncel ücretleri seyahat öncesinde kontrol etmelerini tavsiye etti.
-
1
Elazığ Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İbiş, Elazığ’da Gençlerle İftar Sofrasında Buluştu
-
2
ETSO Başkanı İdris Alan’dan Bedri Açıkkapı’ya Vefa Ziyareti
-
3
Engellilerden, Elazığ’dan Ankara’ya 14 Maddelik “Acil Çözüm” Çağrısı: “Biz Sadaka Değil, Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz”
-
4
MHP Milletvekili Semih Işıkver’in Acı Günü
-
5
Elazığlı Akademisyen-Yazar Ömer Demirbağ'a Yoğun İlgi
-
6
MÜSİAD Elazığ İş Dünyası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Buluştu
-
7
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yrd Gök: “Önce Ahlak ve Maneviyat Bugün de En Güçlü Rehberimiz”
-
8
Arslan Ailesinden Esen Arslan’a Son Görev
-
9
Elazığlı İş İnsanı Esen Arslan Hayatını Kaybetti
-
10
Resmi Gazete’de Yayımlandı: Elazığlı Mehmet Cangir İçişleri Bakan Yardımcılığı’na Atandı
-
11
Elazığ’dan Türkiye’ye Mesaj: İşsizlikte Tarihi Düşüş, Deprem Bölgesinde 500 Bin Konut Teslim
-
12
Elazığ’ın Geleceği İçin Ortak İstişare: Saadet Partisi’nden MÜSİAD’a Ziyaret
