Tarih: 24.09.2024 17:05

Suat Kılıç: Yeniden Refah Partisi Üçüncü İttifakın Öncüsü Olabilir

Facebook Twitter Linked-in

Ekonomik Durum Hakkında Açıklamalar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, açlık sınırının 21 bin liraya dayandığını, asgari ücretin 17 bin lira ve en düşük emekli maaşının ise 12 bin 500 lira olduğunu belirtti. Bu duruma acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

“Türkiye’nin kaynakları harekete geçirilerek vatandaşlarımızın açlık seviyesinin üzerine çıkması sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Erken Seçim İhtimali

Kılıç, mevcut hükümet yapısının sürdürülebilir olmadığına dikkat çekerek, erken seçim ihtimalinin gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. “Yeniden Refah Partisi olarak, önümüzdeki yılın sonbaharında veya takip eden yılın ilkbaharında erken seçim yapılması gerektiğini düşünüyoruz. 23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 tarihlerinin bu açıdan uygun olacağı kanaatindeyiz.” dedi.

AK Parti ile İttifak Süreci

Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti ile yeni bir ittifak sürecine girmeyeceğini de belirten Kılıç, “Genel Başkanımız bu konuda son sözü söylemiştir.” açıklamasında bulundu.

Üçüncü İttifak Potansiyeli

Kılıç, Türkiye'de sağda üçüncü bir ittifak oluşturma potansiyelinin bulunduğunu ifade ederek, “Yeniden Refah Partisi’nin öncülüğünde bir üçüncü ittifakın oluşabileceğini ve bu ittifakla Türkiye’nin CHP ve AK Parti arasındaki sıkışıklıktan kurtulabileceğini öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

İşbirliği Tekliflerine Açıklık

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grup kurma girişimlerine yönelik soruya Kılıç, “Yeniden Refah Partisi’nin kapıları gelecek tekliflere açıktır. Şu ana kadar somut bir işbirliği önerisi ulaşmamış olsa da, kapımız her zaman açıktır.” yanıtını verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —