Tarih: 30.09.2024 21:38

Savaşın Gölgeleri Türkiye'yi Sarıyor: Lübnanlı Mülteciler Elazığ'a Ulaşıyor

Facebook Twitter Linked-in

İsrail'in yoğun hava saldırıları sonucu sığınak arayan Lübnanlılar, Türkiye'ye akın etmeye başladı. Pazartesi günü İstanbul'a ulaşan yüzlerce Lübnan vatandaşı, korku ve belirsizlikle dolu anlarını paylaştı. Beyrutlu Aref Arhad, "Lübnan'da durum çok kötü. Şiddet dramatik bir şekilde artıyor. Geceleri gökyüzünde askeri uçakların sesleri yankılanıyor," diyerek yaşadığı travmayı anlattı.

Middle East Airlines’ın Beyrut-İstanbul uçuşlarında yer kalmazken, Elazığ'a ulaşan Lübnanlıların sayısı da giderek artıyor. Lübnanlı gazeteci Lina Diab ise, yaşadığı bölge hala güvenli olmasına rağmen, önlem almak amacıyla İstanbul'a gelmeyi tercih etti. "Stresle yaşamak istemiyoruz," diyen Diab, bir süre İstanbul'da kalmayı ve durumu izlemeyi düşündüğünü belirtti.

Lübnan hükümeti, İsrail’in iki haftadır başkent Beyrut ve diğer bölgeleri hedef aldığını ve bu süreçte en az bin kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Türk Hava Yolları ve Pegasus, Beyrut’a yapacakları uçuşları iptal ederken, Elazığ’a gelen mültecilerin durumu, Türkiye'deki insanları derinden etkiliyor. Savaşın yarattığı travmanın izleri, Türkiye’nin dört bir yanında hissedilmeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —