Sanata Vefa Gecesi
Fırat Üniversitesi’nin 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Eğitimci Şair, Neyzen ve Bestekâr Doğan Sever’e ithafen saygı konseri düzenlendi.
Fırat Üniversitesi’nin 50. kuruluş yılı dolayısıyla, Elazığ’ın yetiştirdiği önemli sanatçılardan Eğitimci, Şair, Neyzen ve Bestekâr Doğan Sever için “Saygı Konseri” düzenlendi.
Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi öncülük etti. Etkinliğe Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, sanatçılar, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Konserin düzenlenmesinde Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, FÜ Devlet Konservatuvarı, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği ve Kürsübaşı Topluluğu, FÜ Edebiyat Öğrenci Topluluğu, Elazığ Musiki Konservatuvarı ve Manas Yayıncılık destek verdi.
Elazığ Musiki Cemiyeti ve Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu kurucusu Naci Sönmez, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Benim de 14 yıl hizmetinde bulunduğum Fırat Üniversitemizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum, daha nice yıllara ulaşmasını temenni ediyorum.” dedi.
Sanatçı Doğan Sever ise kendisi adına düzenlenen geceden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu güzel gecede sizlerle birlikte olmak benim için tarif edilmez bir sevinç ve onur kaynağı oldu. Eserlerimin böyle özel bir gecede seslendirilmesi beni gururlandırdı. Teşrifleriniz ve emeğiniz için herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin 50. yılı kapsamında gerçekleştirilen bu anlamlı konser çok kıymetli. Doğan Sever hocamızın eserleriyle bu özel gece taçlandı. Kendisine sağlıklı bir ömür ve sanata katkılarının devamını diliyorum.” dedi.
Konser, Doğan Sever’e plaket takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
.
-
1
Elazığ Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İbiş, Elazığ’da Gençlerle İftar Sofrasında Buluştu
-
2
ETSO Başkanı İdris Alan’dan Bedri Açıkkapı’ya Vefa Ziyareti
-
3
Engellilerden, Elazığ’dan Ankara’ya 14 Maddelik “Acil Çözüm” Çağrısı: “Biz Sadaka Değil, Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz”
-
4
MHP Milletvekili Semih Işıkver’in Acı Günü
-
5
Elazığlı Akademisyen-Yazar Ömer Demirbağ'a Yoğun İlgi
-
6
MÜSİAD Elazığ İş Dünyası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Buluştu
-
7
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yrd Gök: “Önce Ahlak ve Maneviyat Bugün de En Güçlü Rehberimiz”
-
8
Arslan Ailesinden Esen Arslan’a Son Görev
-
9
Elazığlı İş İnsanı Esen Arslan Hayatını Kaybetti
-
10
Resmi Gazete’de Yayımlandı: Elazığlı Mehmet Cangir İçişleri Bakan Yardımcılığı’na Atandı
-
11
Elazığ’dan Türkiye’ye Mesaj: İşsizlikte Tarihi Düşüş, Deprem Bölgesinde 500 Bin Konut Teslim
-
12
Elazığ’ın Geleceği İçin Ortak İstişare: Saadet Partisi’nden MÜSİAD’a Ziyaret
