Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, İkinci kez Avrupa Merkezli Kadınlar Konseyi Başkan Yardımcısı Seçildi

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, Avrupa Merkezli Kadınlar Konseyi'ne ikinci kez Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

GÜNDEM 24.06.2024 20:38:00 0
Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, İkinci kez Avrupa Merkezli Kadınlar Konseyi Başkan Yardımcısı Seçildi

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, görevi boyunca Avrupa genelinde kadınların hakları ve eşitliği konusunda çalışmalar yürütecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, "Kadınların güçlenmesi ve haklarının korunması için uluslararası platformlarda çalışmalar yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Avrupa Merkezli Kadınlar Konseyi'nde Türkiye'nin sesini daha güçlü bir şekilde duyuracak, kadınların yaşadığı sorunlara çözüm bulma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Avrupa Merkezli Kadınlar Konseyine ikinci kez başkan yardımcısı olarak seçildiğimi bildirmek isterim. Ülkemiz için hayırlara vesile olması dileklerimle." dedi.

Prof. Dr. Sema Temizer Ozan'ın seçilmesi, Türkiye'de kadınların toplumsal ve siyasi alandaki temsilini artırma yolundaki çabalarıyla da dikkat çekiyor. Kadın hakları mücadelesindeki tecrübesi ve liderlik vasıflarıyla bilinen Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, ülkemizin uluslararası alandaki itibarını da güçlendirecek önemli bir misyon üstlenmiş bulunuyor.