Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Yeniden Rektörlük İçin Başvuru Yaptı

Yükseköğretim Kurulu’nun Fırat Üniversitesi dahil 16 üniversite için rektör adaylığı başvurularının başlamasının ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yeniden rektörlük başvurusunu yaptı

GÜNDEM 30.06.2024 19:59:00 0
Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Yeniden Rektörlük İçin Başvuru Yaptı

Yükseköğretim Kurulu geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesi dahil 16 üniversite için rektör adaylığı başvurularını kabul etmeye başlamıştı. Bu kapsamda Fırat Üniversitesinin mevcut rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yeniden rektörlük için resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

14 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, geçtiğimiz dört yıldan bu yana Rektörlük görevini yürütme. Görev süresi boyunca başarılı çalışmalara imza atan Rektör Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin 2021 yılında Araştırma Üniversitesi olması ve Dünya Üniversiteleri Etki Sıralamasında 601-800 bandında yer almasında yoğun gayret gösterdi.

Son olarak Prof. Dr. Fahrettin Göktaş döneminde proje bazlı çalışmalara ağırlık veren Fırat Üniversitesi akademisyenlerine TÜBİTAK tarafından koordine edilen COST Aksiyonlarında 178 görev yaparak başarılı olmaları nedeniyle ödül töreni düzenlenmişti.