MÜSİAD 5. Bölge Tanışma ve İstişare Toplantısı Elazığ’da Gerçekleşti

MÜSİAD 5. Bölge Toplantısı Elazığ’da yapıldı. Hizmetler sektörünün bölgedeki gelişimi ele alındı, yeni işbirlikleri masaya yatırıldı. MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, sektörün büyümesi için işbirliğinin şart olduğunu vurgu

EKONOMİ 16.10.2024 19:48:00 0
MÜSİAD 5. Bölge Tanışma ve İstişare Toplantısı Elazığ’da Gerçekleşti
Haberi Sesli Oku

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanlığı ev sahipliğinde, Hizmet Sektör Kurulu 5. Bölge Tanışma ve İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, hizmetler sektörünün bölgedeki gelişimi ve yeni işbirliği fırsatları değerlendirildi. Etkinliğe, MÜSİAD Genel Kurulu Üyesi ve Hizmetler Sektörü Kurulu Başkanı Ali Tutuk ile Adıyaman MÜSİAD Şube Başkanı Abdulkadir Kurt da katıldı.

Hizmet Sektörüne Yatırım Vurgusu

Toplantıda konuşan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, hizmetler sektörünün bölgedeki rolüne dikkat çekerek, büyüme ve işbirliklerinin önemini vurguladı. Gürkan, “Hizmet sektörünün ülke ekonomisine katkısı ve iş dünyasındaki rolü hepimizin malumudur. Bu sektörün büyümesi için birlikte çalışmak şarttır. Bu toplantı yeni ve güçlü işbirliklerine kapı aralayacaktır. Elazığ ve çevre şehirlerin hizmetler sektörüne yapacağı yatırımlar, Türkiye genelinde ekonomik kalkınmayı destekleyecektir” dedi.

Turizm Potansiyeli ve Bölgesel Kalkınma

Tekin Gürkan, ayrıca Elazığ’ın turizm potansiyelinin şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Gürkan, “Son dönemde turizm ve tanıtım alanındaki gelişmeler, şehrimiz ve bölgemiz için umut vericidir” ifadelerini kullandı.

Sektörü İleri Taşıma Hedefi

MÜSİAD Genel Kurulu Üyesi ve Hizmetler Sektörü Kurulu Başkanı Ali Tutuk ise toplantının amacının, hizmetler sektörünü daha ileriye taşımak olduğunu ifade etti. Tutuk, “Amacımız, hizmetler sektöründe olan üyelerimizle istişare ederek sektörlerimizi nasıl daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz, sıkıntıları nasıl çözebiliriz bunları değerlendirmek” dedi.

Bölgenin İhtiyacı Olan Toplantılar

Adıyaman MÜSİAD Şube Başkanı Abdulkadir Kurt da bölgenin bu tür toplantılara ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Bölgemizin bu toplantılara ihtiyacı var. 7 Ekim’den sonra bölgenin hem sektörel hem de psikolojik olarak böyle etkinliklere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Genel merkezimizden bu tür toplantıların daha fazla bu bölgeye kaydırılmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonucunda, hizmetler sektörünün bölgedeki büyüme potansiyeli ve yeni işbirliklerinin önemi bir kez daha vurgulandı. Bölgesel kalkınmayı destekleyecek adımlar atılması hedefleniyor.