Milletvekili Prof.Dr.Erol Keleş, Palu’da Esnafın Yanında: “Güçlü Bir Gelecek İçin Birlikteyiz!”

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Palu ve Kovancılar’da gerçekleştirdiği esnaf ve vatandaş ziyaretleriyle toplumun nabzını tuttu, tarımsal destek projeleriyle üreticilere umut oldu.

POLİTİKA 11.10.2024 19:13:00 0
Milletvekili Prof.Dr.Erol Keleş, Palu’da Esnafın Yanında: “Güçlü Bir Gelecek İçin Birlikteyiz!”
Haberi Sesli Oku

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Palu ilçe programı çerçevesinde Kovancılar ve Palu’daki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde esnafa hayırlı işler dileyen Keleş, sıcak sohbetler ederek vatandaşların taleplerini dinledi. Keleş, "Güçlü bir gelecek için birlikteyiz. Vatandaşlarımızın destekleriyle her zorluğun üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Palu ilçesine doğru yola çıkmadan önce Kovancılar’da esnafı ziyaret eden Keleş, ilçe teşkilatıyla birlikte esnafın beklentilerini dinledi. Esnafa bol kazanç dileğinde bulunan Keleş, "Vatandaşlarımızla gönül bağlarımızı güçlendirdik. Misafirperverlikleri ve sıcak sohbetleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Cuma Namazı ve Halk Buluşması
Milletvekili Keleş, Palu’da Esentepe Mahallesi’nde Hz. Ömer Camii’nde kılınan Cuma namazına katıldı. Namaz sonrası Palu halkıyla bir araya gelen Keleş, "Hemşehrilerimizin güler yüzü ve misafirperverliği için minnettarım" diyerek vatandaşlarla buluşmanın mutluluğunu paylaştı.

Kermes Etkinliği ile Geleceğe Yatırım
Keleş, Palu Ortaokulu’nda düzenlenen kermese katılarak, öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi. "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine katkı sunan öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuşan Keleş, eğitime verilen önemi vurguladı.

Tarımsal Üretimi Artıran Proje
"İlçemizde Tarımsal Üretimi Artırıyoruz Projesi" kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Keleş, Erzurum DAP Bölgesi destekli projeyle çiftçilere önemli destekler sağlanacağını belirtti. "Proje ile yüzde 70 hibe desteği ve yüzde 30 çiftçi katkısıyla toplamda 360 üreticimize 275 bin kg tohum dağıtımı yapılacaktır. Bu destek ile bölgedeki tarımsal üretimin artmasını hedefliyoruz." dedi.

Proje kapsamındaki tohum dağıtımında, 150 üreticiye 3 bin 200 dekar alanda 95 bin kg arpa tohumu, 100 üreticiye 2 bin 350 dekar alanda 70 bin kg buğday tohumu, 55 üreticiye 3 bin 437 dekar alanda 55 bin kg Macar fiği ve 55 üreticiye yem bezelyesi tohumu verileceği açıklandı. Keleş, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederek çiftçilere bereketli bir sezon diledi.

Köy Ziyaretiyle Yerel İhtiyaçlar Dinlendi
Milletvekili Keleş, Palu Kaymakamı, teşkilat mensupları ve kurum temsilcileriyle birlikte Akyürek Köyü’nde çevre köylerin muhtarları ve vatandaşlarıyla bir araya geldi. Köy halkıyla sohbet eden Keleş, köylerdeki ihtiyaçlar ve planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. "Hemşehrilerimizin gönül güzellikleri ve samimi sohbetleri bizleri mutlu etti. Kadirşinaslıkları için teşekkür ediyorum." diyen Keleş, yerel sorunlara duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu.