Milletvekili Keleş: “Dezavantajlı Grupları Desteklemeye devam edeceğiz”

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Elazığ dezavantajlı gruplara yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı Elazığlılar adına teşekkür etti.

POLİTİKA 3.06.2024 15:00:00 0
Milletvekili Keleş: “Dezavantajlı Grupları Desteklemeye devam edeceğiz”

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca, ülkemizin dört bir köşesinde birey, aile ve toplumun refahını artırmak amacıyla tüm toplumu kapsayan katılımcı bir anlayışla sosyal hizmet ve sosyal yardım faaliyetleri çalışmaları yürütülmektedir.” dedi

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Elazığ’da dezavantajlı gruplara yönelik yapmış olduğu hizmetlerden bazılarını şu şekilde sıraladı:

*2 Sosyal Hizmet Merkezi

*Aile Eğitim Programı’ndan 2013’ten beri 20.864 kişi faydalandı.

*5.978 kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi.

*60.850 kişiye psiko sosyal destek hizmeti sunuldu (afet bölgesinden gelenler dahil).

*1.370 çocuk ailesinin yanında desteklendi, 2012 yılından itibaren 188,1 milyon TL Sosyal Ekonomik Destek tahsis edildi.

*8 yeni kadın kooperatifi kuruldu.

*Evde Bakım Yardımından 5.394 kişi faydalanmakta olup, 2006 yılından itibaren 1.3 milyar TL ödeme yapıldı.

*394 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamu kurumlarında istihdam edildi.

*11 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 2003-2024 yılları arasında yaklaşık 6,67 milyar TL sosyal yardım desteği aktarıldı.

*Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nden 27.074 kişi hizmet aldı.

*2 Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 179, 4 Umut Evinde 24 ve 2 Özel Engelli Bakım Merkezinde 403 engelli bireye hizmet verilmektedir.

Milletvekili Keleş, bu önemli hizmetlerle Elazığ’ın refahı için çalışmaların devam edeceğini belirterek: "Toplumun huzur ve refahı için tüm hızımızla çalışmaya devam edeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a, geçmişten günümüze görev yapan Aile Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese ilimize kazandırılan hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür hizmetlerin devamlılığı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz," dedi.

“38.351 SPORCUMUZ ÜCRETSİZ OLARAK 'YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ'NE KATILMIŞTIR”

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 2018-2024 yılları arasında gerçekleştirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" ve yeni yarı olimpik yüzme havuzu yatırımı hakkında da açıklamalarda bulundu. Keleş, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "2018-2024 yılları arasında Aziz şehrimizde toplamda 38.351 sporcumuz ücretsiz olarak 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi'ne katılmıştır. 2024 yılının ilk 5 ayında ise ilimizde 808 erkek, 1276 kadın olmak üzere toplamda 2084 sporcumuz projeye katılmış olup, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bu sayının daha da artmasını bekliyoruz.” dedi.

Milletvekili Keleş; “Elazığ'ımızı temsil eden su topu takımlarımızdan, 1. Ligde erkek takımımız ve 2. Ligde kız takımımız olmak üzere toplam iki takımımız bulunmaktadır. Ayrıca, su topu milli takım hazırlık kampına sporcularımızdan Tuana İÇ, davet edilmiştir. Bu, Elazığ’ımızın ne denli başarılı sporcular yetiştirdiğinin bir göstergesidir. Ancak, mevcut yüzme Olimpik Yüzme Havuzumuz, Doğukent Mahallesinde ve Karakoçan Spor Kompleksimizdeki yaz aylarında kullandığımız Portatif Havuzlar Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hali hazırda devam eden projeleri nedeniyle yetersiz kalmaktaydı. Hem sporcularımızın ihtiyaçlarını karşılamak hem de vatandaşlarımızın serbest zamanlarını daha iyi değerlendirebilmelerini sağlamak amacıyla diğer milletvekili arkadaşlarımız ve il müdürlüğümüz ile beraber girişimlerimiz oldu. İlimize 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu kazandırılması adına, 2025 yılı yatırım programına alınmasını sağladık. Bu vesileyle, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, İlimiz Milletvekillerine, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulsamet Eren’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, Elazığ’ımızın spor alanındaki başarılarının devamını diliyorum. Gençlerimizin ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda antrenman yapmaları noktasında gerekli projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu tür yatırımlar ve projelerle Elazığ'ımızı daha da ileriye taşıyacağız." dedi.