Milletvekili Erol: “Siyasi Polemikler Sorunların Çözümüne Katkı Sağlamaz"

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, esnafların sorununu çözmek için siyasi polemikler yerine çözüm odaklı birlikteliğin sağlanması gerektiğini söyledi.

POLİTİKA 19.05.2024 12:00:00 0
Milletvekili Erol: “Siyasi Polemikler Sorunların Çözümüne Katkı Sağlamaz

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerinin faizlerinin yükseltilmesi kararının ardından Elazığ'da sorunun giderilmesi için birliktelik oluştuğunu ancak bazı siyasi polemiklerin bu birlikteliği bozduğunu ve bu durumun çözüme fayda sağlamayacağını söyledi.

Erol, açıklamasında; "Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerinin faizlerinin yükseltilmesi kararı sonrası Elazığ’ın bu artıştan muaf tutulmadığı andan itibaren sorunun çözümü için Elazığ’da önemli bir birliktelik ortaya çıkmıştır. Hem yerel basınımız hem oda başkanlarımız hem de siyaset kurumu olarak bizler gerekli tüm adımları atarak sorunun çözümü için önemli bir birliktelik örneği sergiledik. Ancak gelinen noktada bazı polemiklerin yaşandığına şahit olmaktayız. Bugüne kadar sonuç alınan her konuya bakıldığına arkasında bir birlikteliğin olduğu apaçık ortadadır. Şehrimizde de her siyasetçinin oda başkanlarımızla görüşme, toplantı yapma hakkı en doğal haklarıdır. Esnaflarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm üretmek bizlerin temel vazifesidir. Bu sorunun çözümü de bellidir. Çözüm yeri Hazine ve Maliye Bakanlığı, çözüm iradesi de Sayın Cumhurbaşkanımızdadır. Zaten ağır yaralı olan esnaflarımızı mağdur eden bu düzenlemeden depremden etkilenen diğer şehirler gibi Elazığ’ın da muaf tutulması için bizler bu doğrultuda gerekli adımları atmış bulunmaktayız. Şehirde siyasi polemik çıkarmak sorunun çözümüne katkı sağlamayacağı gibi çözümü de zorlaştıracaktır." ifadelerine yer verdi.