Merhum Bünyamin Eroğlu Mezarı Başında Anıldı

Ömrünü Elâzığ kültürüne ve musikisine hizmet için adamış usta isim Bünyamin Eroğlu, vefatının 6’ıncı yıldönümünde mezarı başında anıldı.

YAŞAM 26.07.2024 19:59:00 0
Merhum Bünyamin Eroğlu Mezarı Başında Anıldı
Haberi Sesli Oku

Elazığ musikisinin önemli isimlerinden biri olan usta isim Bünyamin Eroğlu, vefatının 6’ıncı yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Usta isim Bünyamin Eroğlu vefatının 6’ıncı yılında başta ailesi olmak üzere dostları ve STK temsilcileri tarafından mezarı başında dualar eşliğinde yad edildi.

Sanatçı Hasan Öztürk, usta ismi anlattı. Öztürk, “Bünyamin Eroğlu kültürümüzün Harput musikisinin değerli isimlerinden birisiydi. Birlikte dernekte kültür hizmetleri yaptık. Bu değerli büyüklerimize her yıl dernek olarak, sevenleri olarak sahip çıkmamız lazım anmamız lazım. Bunu da sizlerin sayesinde her yıl devam edecektir. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu hizmet eden değerli ağabeylerimizin anma günlerinde tekrar bir araya gelmeyi bütün hemşerilerimizden rica ediyorum. Bünyamin Eroğlu hem kültür değerimiz hem de vatanına, bayrağına sevdalı bir Türk milliyetçisiydi” dedi.   

EFTUD Başkanı Ziyaddin Akgüneş, kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek Bünyamin Eroğlu’nu rahmetle anarak, “Bugün Elâzığ kültürüne, musikisine çok değerli hizmetleri olan değerli ağabeyimiz Elâzığ’ımızın büyük abisini mezarının başında anma programı düzenledik Elazığ Folklor Turizm Derneği olarak. Ben buradan bu etkinliğe katılan dostlarına, dava arkadaşlarına herkese teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.    

Bünyamin Eroğlu’nun yeğeni Prof. Dr. Oğuzhan Altıngül,  Bünyamin Eroğlu’nun Elâzığ kültürüne büyük emeklerinin olduğunun altını çizerek, “Bizim için çok üzücü bir gün bugün. Aslında onu kaybettiğimizden beri her günümüz öyle ama rahmetli dayımı anlatmak gerekirse öncelikle Elazığ kültürüne çok büyük emekleri olan ve bizim yaş grubunun çok iyi tanıdığı onun eserleriyle, katkılarıyla ve kültür dolu hareketleriyle büyüdüğümüz bir dönem geçirdik. Tabi Elâzığ’ımıza bunun gibi değerli insanların çok ihtiyacı var. Özellikle şu dönemde elbette ki kültürümüzü temsil eden derneklerimiz, büyüklerimiz var ama bunların çoğalmasını çok istiyoruz” dedi.

Bünyamin Eroğlu’nun arkadaşı Fethi Namlıoğlu, Bünyamin Eroğlu’nun Elazığ kültürüne yenilikler kattığını ifade ederek, “Bünyamin bey 40-50 yıllık arkadaşımız. Elazığ kültürüne çok yeni örnekler kattı bunlardan biriside Elâzığ havaları okunurken ara yerde şiir okumak. Bunu ilk defa rahmetli Sami baba, Erdoğan Kesici’nin bir şiirini okudu gönle göre bulmak hayli bir işmiş kaderimiz bu eller altın bize değer gümüş yol bulduk yola düştük meğer geri dönüşmüş. Bu kasetlerin içinde tutunca ondan sonra şiirler okumaya başladık. Sonra bizden Urfalılar gördüler onlarda okumaya başladılar. Çok hizmetleri oldu Allah rahmet eylesin. Kültürümüze böyle hizmet eden bütün ölmüşlerimize Ali Öner’e, Servet Kabaklı’ya, Paşa Demirbağ’a, Enver Demirbağ’a hepsini rahmetle saygıyla anıyorum” dedi.