Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’den İş Bırakma Eylemi

Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, İstanbul’da özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan’ın öldürülmesine tepki göstererek iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini söyledi.

GÜNDEM 9.05.2024 18:00:00 0
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’den İş Bırakma Eylemi

Memur Sen Elazığ İl Temsilci ve Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, İstanbul’da özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan’in öldürülmesine ilişkin basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Yaşanan şiddet olayını kınayan Memur Sen Elazığ İl Temsilci ve Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, şiddet yasası istediklerini söyleyerek: “Son günlerde eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları can almaya başlamış. Öğretmenlerin, eğitimcilerin ve Eğitim çalışanlarının darp edildiği ve öldürüldüğü bir noktaya geldik. Sözün bittiği yerdeyiz. Yeter artık, bunun ötesi yok. Kınama mesajı değil şiddet yasası istiyoruz. Artık her geçen gün eğitim çalışanlarına, sağlık çalışanlarına şiddet oranı artıyor. En son İstanbul’daki okul müdürü İbrahim Öğretmenimiz şehit edildi. Ben kendisine Allah’tan Rahmet diliyorum, yakınlarına ve eğitim camiasına baş sağlığı diliyorum” dedi.

10 Mayıs Cuma günü saat 11’de iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini belirten Bahşi, eğitimcileri Cumhuriyet Meydanında iş bırakma eylemine davet etti.