İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’dan Türk Dünyası için Güçlü İşbirliği Mesajı
İçişleri Bakan Yard. Mehmet Sağlam, İzmir Seferihisar'da düzenlenen “Polislikte Güncel Çalışmalar, Eğitim, Strateji ve İşbirliği” Uluslararası Sempozyumu'nda, kardeş ülkelerin güvenlik alanında ortak değerlerine dikkat çekti.
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Azerbaycan İçişleri Bakan Yardımcısı General-Leytenant İsmet Aliyev ve Kazakistan İçişleri Bakan Yardımcısı Tümgeneral Aydar Mütälikulı Saytbekov’un yanı sıra Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlıklarından gelen heyetlerin katılımıyla düzenlenen sempozyumda önemli değerlendirmelerde bulundu.
Sağlam, Poliz Akademisi’nin desteklediği sempozyumun, ortak kültürel mirası paylaşan kardeş ülkelerin güvenlik alanında işbirliğini güçlendirmek için atılan bir adım olduğunu vurguladı. “Bu çalışmalarda, polis adaylarının eğitim alması, sadece bilgi ve tecrübe paylaşımını değil, aynı zamanda ortak bir güvenlik kültürünün temellerini de atmaktadır.” dedi.
Ayrıca, Türk Dünyası Polis Akademileri Platformu'nun geliştirilmesine yönelik atılacak adımların, ülkeleri arasında daha etkin bir iş birliği zemini oluşturacağına inandığını belirtti. Sempozyumdaki istişarelerin ve ortak vizyonun, bu kültürel işbirliğini daha kurumsal bir temele oturtma açısından son derece kıymetli olduğunu söyledi.
Elazığlı hemşehrimiz Mehmet Sağlam, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil ederken, Türk Dünyası için yaptığı katkılarla gururumuz olmaya devam ediyor. Sadece Elazığ değil, tüm Türkiye için bir liderlik örneği sergileyen Sağlam, önem verdiği işbirlikleriyle bölgesel güvenliğe ve dayanışmaya büyük katkılar sağlıyor. Özellikle polislik alanında attığı adımlar, birlikte hareket etme ve ortak değerler etrafında birleşme hedefinin gerçekleşmesine öncülük etmektedir. Sağlam’ın kararlı duruşu ve liderliği, Türk Dünyası'nın güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmekte kritik bir rol oynamaktadır.
-
1
MÜSİAD’da Kritik Zirve: Basım ve Ambalaj Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı
-
2
Elazığ TSO Başkan Adayı Ahmet Ballıca’dan Net Mesaj: “Elazığ TSO'da Yüksek Ücretler Düşecek”
-
3
Elazığ TSO Başkan Adayı Nurullah Öner, "Ortadoğu’daki Gerilim Elazığ Ekonomisini Hazırlıklı Olmaya Zorluyor"
-
4
BBP Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, "Büyük Birlik Partisi Kurucusu Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 14. Yılında Rahmetle Anıyoruz"
-
5
Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar MTAL Tunceli’de MEB 2. Uluslararası Gastronomi ve Aşçılık Yarışmasında Gümüş Madalya Kazandı
-
6
Elazığ’da Yaralanan Usta Gazeteci İrfan Arslan Yoğun Bakımda Kendine Geldi
-
7
“Elazığ TSO Başkanı Alan: ‘Sorunları Çözecek Kararlılık ve Cesaretimiz Var’”
-
8
Milletvekili Nazırlı’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Gakgoluk Ruhuyla Dayanışmayı Büyütelim”
-
9
Elazığ TSO Başkan Adayı Ahmet Ballıca’dan Elazığ’a Ramazan Bayramı Mesajı: Birlik, Dayanışma ve Güçlü İş Dünyası Vurgusu”
-
10
Ramazan Bayramında Birlik, Gelecekte Güç: Elazığ TSO Başkan Adayı Öner’den Elazığ’a Bayramda ‘Üreten Şehir, Güçlü Ekonomi’ Mesajı
-
11
Elazığ’da Bayramlaşma Programı: Birlik ve Dayanışma Vurgusu
-
12
Elazığ TSO Başkanı Alan’dan Ramazan Bayramı Mesajı: ‘Birlik Ruhumuzu Pekiştirelim
