Hisarcıklıoğlu’ndan Elazığ’a Okul Müjdesi
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Elazığ TSO Genel Ticaret Fuarı için geldiği kentte yaptığı açıklamada, Elazığ’a yeni bir okul kazandırılması için sürecin başlatılacağını söyledi.
ELAZIĞ (AYIŞIĞI) Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen Genel Ticaret Fuarının açılışına katılmak üzere Elazığ’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kentte gerçekleştirdiği temasların ardından Elazığ Havalimanı’nda basın mensuplarına özel açıklamalarda bulundu.
Hisarcıklıoğlu, ETSO Başkanı İdris Alan’ın Ankara ziyareti sırasında kendisine ilettiği okul talebine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, imkânlar doğrultusunda Elazığ’a yapılması planlanan okul için sürecin başlatılacağını ifade etti.
Okul konusunun daha önce de gündeme geldiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, deprem sonrası yürütülen konut projelerinin tamamlanmasının ardından kaynakların yeniden eğitim yatırımlarına yönlendirileceğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Elazığ’a sözümüz okuldu. Daha önce Ankara ziyaretinde İdris Başkanımız bu talebi bize iletmişti. ‘Önce deprem konutlarını bitirelim, ardından devam edelim’ demiştik. İmkânlarımız el verdikçe, Elazığlılarla el birliği içerisinde bu okulu da yapacağız.” dedi.
Deprem sonrası yürütülen çalışmaların bütçe ve planlamalarda öncelikli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bazı ilçelerde okul projelerinin tamamlandığını, yeni dönemde imkânların uygun olduğu bölgelerde kalan eğitim yatırımlarının da hayata geçirileceğini kaydetti.
Öte yandan Hisarcıklıoğlu, fuar açılışının ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsasını da ziyaret ederek iş dünyasının sorun ve taleplerini dinledi. Bölgenin ihtiyaçları ve beklentileri hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu’nun, havalimanında yaptığı okul açıklaması Elazığ kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.
-
1
MÜSİAD’da Kritik Zirve: Basım ve Ambalaj Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı
-
2
Elazığ TSO Başkan Adayı Ahmet Ballıca’dan Net Mesaj: “Elazığ TSO'da Yüksek Ücretler Düşecek”
-
3
Elazığ TSO Başkan Adayı Nurullah Öner, "Ortadoğu’daki Gerilim Elazığ Ekonomisini Hazırlıklı Olmaya Zorluyor"
-
4
Elazığ’da Bölgesel Hayvancılık Üssü, HÜTTMER Kurban Bayramı Öncesi Açılıyor
-
5
BBP Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, "Büyük Birlik Partisi Kurucusu Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 14. Yılında Rahmetle Anıyoruz"
-
6
Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar MTAL Tunceli’de MEB 2. Uluslararası Gastronomi ve Aşçılık Yarışmasında Gümüş Madalya Kazandı
-
7
Elazığ’da Yaralanan Usta Gazeteci İrfan Arslan Yoğun Bakımda Kendine Geldi
-
8
“Elazığ TSO Başkanı Alan: ‘Sorunları Çözecek Kararlılık ve Cesaretimiz Var’”
-
9
Milletvekili Nazırlı’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Gakgoluk Ruhuyla Dayanışmayı Büyütelim”
-
10
Elazığ TSO Başkan Adayı Ahmet Ballıca’dan Elazığ’a Ramazan Bayramı Mesajı: Birlik, Dayanışma ve Güçlü İş Dünyası Vurgusu”
-
11
Ramazan Bayramında Birlik, Gelecekte Güç: Elazığ TSO Başkan Adayı Öner’den Elazığ’a Bayramda ‘Üreten Şehir, Güçlü Ekonomi’ Mesajı
-
12
Elazığ’da Bayramlaşma Programı: Birlik ve Dayanışma Vurgusu
