Harput, UNESCO Yolunda: Kasım’da Tanıtım Toplantısı Yapılacak!

Milletvekili Mahmut Ridvan Nazırlı, Elazığ’ı kültür ve turizm merkezi yapma hedeflerini açıkladı. Harput’un UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi için çalışmalar yapılacak ve Kasım’da İl Tanıtım Kurulu Toplantısı düzenleyecek.

POLİTİKA 2.10.2024 13:56:00 0
Harput, UNESCO Yolunda: Kasım’da Tanıtım Toplantısı Yapılacak!
Haberi Sesli Oku

Elazığ Milletvekili Mahmut Ridvan Nazırlı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şehrin turizm potansiyelini artırmak ve gastronomi alanında bir cazibe merkezi haline getirmek için atılacak adımları duyurdu. Nazırlı, “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” sözleriyle, yapılan çalışmaların kalıcı etkisini vurguladı.

Nazırlı, şunları kaydetti: “Elazığ’ımızı gastronomi şehri haline getirecek, Harput’umuzun UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almasını sağlayacak ve Elazığ’ımızı turizm şehrine dönüştüreceğiz.”

Bu kapsamda  Prof. Dr. İsmail Aytaç ile birlikte Milletvekili Nazırlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ziyaret etti ve Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Ayrıca, Kasım ayının ilk haftasında İl Tanıtım Kurulu Toplantısı düzenleyeceklerini belirten Nazırlı, “Şehrimiz ile ilgili gerekli alt yapı hazırlığı için master plan çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Nazırlı, hedeflerine ulaşacaklarına inandıklarını vurgulayarak, “Aziz şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Elazığ'ın turizm potansiyelini artırmak için atılacak bu adımlar, yerel halk ve işletmeler için yeni fırsatlar yaratması bekleniyor.