Feyzi Eroğlu TFF Etik Kurulu’na Başkan: Hukuk ve Futboldaki Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanlığı’na, eski Yüksek Seçim Kurulu ve Yargıtay üyesi Elazığlı Feyzi Eroğlu atandı. Eroğlu’nun futbol geçmişi ve hukuk kariyeri dikkat çekiyor.

SPOR 10.08.2024 17:30:00 0
Feyzi Eroğlu TFF Etik Kurulu’na Başkan: Hukuk ve Futboldaki Başarılarıyla Dikkat Çekiyor
Haberi Sesli Oku

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanlığı’na, hukuk camiasının tanınmış isimlerinden Elazığlı Feyzi Eroğlu atandı. İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki TFF yönetiminin kurullara yaptığı son atamalardan biri de Eroğlu’nun bu önemli göreve getirilmesi oldu. Eski Yüksek Seçim Kurulu ve Yargıtay 8. Hukuk Dairesi üyesi olan Feyzi Eroğlu, hukuk dünyasında kazandığı deneyimi ve etik anlayışıyla TFF’nin bu kritik kurulu başkanlığını üstlenecek.

Feyzi Eroğlu’nun futbol kariyeri de dikkat çekici. Gençlik yıllarında Elazığ’da Kesrik Ufuk Spor takımında futbol oynamış olan Eroğlu, spora olan bağlılığını profesyonel kariyerine de taşımış bir isim.

Feyzi Eroğlu Kimdir?

10 Haziran 1959 tarihinde Elazığ’da doğan Feyzi Eroğlu, Elazığ Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1982 yılında mezun oldu. Hukuk kariyerine Elazığ hâkim adayı olarak başlayan Eroğlu, sırasıyla Kelkit/Gümüşhane, Pütürge/Malatya, Erzincan, Malatya ve Gaziantep Hâkimliği görevlerinde bulundu.

15 Aralık 2014 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Eroğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyeliği görevinde de bulunmuş ve yakın zamanda emekli olmuştur. İngilizce bilen Eroğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Feyzi Eroğlu’nun TFF Etik Kurulu Başkanlığı’na atanması, futbol camiasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Eroğlu’nun hukuk ve spor dünyasındaki geniş tecrübesi, TFF Etik Kurulu’nun işleyişine önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor.