Elazığ’da "Elazığ Yöresel Yemek Yarışması" Düzenlendi

Elazığ’da "Elazığ Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi. 50 dakika süre verilen yarışmada öğrenciler en güzel Elâzığ yemeğini yapabilmek için yarıştı.

YAŞAM 7.06.2024 17:00:00 0
Elazığ’da

Elazığ Gastronomi, Kültür ve Turizm Derneği ile Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü ortaklığında Elazığ Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmanın amacı Elazığ yöresel yemeklerinin tanıtımını yapmak oldu. 10 istasyonda gerçekleştirilen yarışmada, her istasyonda 3 öğrenci yer aldı ve öğrenciler serbest dizilerek 50 dakika içinde en güzel Elazığ yemeğini hazırlamak için yarıştı. Elazığ yemeklerinin modern sunumları jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada ki Yemekler Badem Çağala Aşı, Kellecoş, Sırın, İçli Köfte, Sebzeli Ekşili Köfte, Taraklık, Pipirim Sırını, Etli Yaprak Sarması. Tavuk Ufalama yer aldı.

Yarışmanın Jüri üyeleri Mehtap Özer Seyran, Mehmet Gültekin, Hüseyin Dal, Salim Koçoğlu, Nurettin Bahçeci, Nurullah Demirbağ ve Celal Erdoğan'dan oluştu. 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Arslan Taş, "Güzel bir organizasyonda bir aradayız. Yarışmanın sonucu ne olursa olsun önemli olan Elazığ yöresel yemeklerinin gündemde tutulmasıdır. Bütün arkadaşlara kolaylıklar ve başarılar diliyorum," dedi.

Elazığ Gastronomi, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, “Bugün burada, Elazığ Gastronomi, Kültür ve Turizm Derneği ile Fırat Üniversitesi Aşçılık Bölümü ortak düzenlediği Elazığ Yöresel Yemek Yarışması'nda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Her bir grup, Elazığ'ın yöresel mutfağını en iyi şekilde temsil etmek için büyük bir özveriyle çalışmıştır. Bu yarışmada yer alan tüm katılımcıları, emekleri için tebrik ediyorum. Sizler, Elazığ'ın kültürel mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir rol üstleniyorsunuz. Sonuç olarak, bu yarışmada yer alan herkese başarılar diliyorum. Elde edeceğiniz deneyimlerin, gelecekteki gastronomi ve kültürel etkinliklerinizde size ilham vereceğine inanıyorum. Keyifli bir yarışma dilerim.” dedi.

Koçoğlu İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Salim Koçoğlu, "Bizlerin getirmiş olduğu bu bayrağı buradaki arkadaşlarımızın daha ileri taşıyacağına inanıyorum. Bu yarışmaya emek veren herkese teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Koçoğlu İşletme Ortağı ve Şefi Mehmet Gültekin ise, "Bu güzel organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her ne kadar iş bir yarışma olsa da aslında bir çalışma programıdır. Elazığ yemeklerimizi gün yüzüne çıkarma ve tanıtmak için çok güzel bir program. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ve katılan arkadaşlarımıza kolay gelsin," dedi.

Paçacı Ağa Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Bahçeci, "Bu yarışma Elazığ yemek kültürünü ve büyük bir zenginliği ortaya koyuyor. Bu etkinliklerin ve yarışmaların sayısının artması, yemek çeşitliliğimizin ülke gündeminde daha fazla yer bulmasına katkı sağlayacaktır. Gastronomi alanında yapılan bu çalışmalar hem kültürel mirasımızı yaşatmakta hem de uluslararası alanda tanıtımımıza katkı sağlamaktadır. Bence bugün herkes birinci olacaktır. Herkese teşekkür ederim ve başarılar dilerim," dedi.

Elazığ'ın No:23 Yemek Kitabı Yazarı Mehtap Özer Seyran, "Bugünkü yarışma ile Elazığ'ın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin yarışmacı arkadaşlar tarafından yapılıp gelecek nesillere aktarılması noktasında çok kalıcı olacağını ümit ediyorum. Bugün her ne kadar yarışma adı altında bulunsak da buradaki asıl amaç Elazığ'ın yemeklerinin çeşitliliğini anlatmak, lezzetini ve modern sunum ile birleştirip gastronomide hak ettiği değere ulaşmasını sağlamaktır. Bu tür organize yarışmalarla bunu başaracağımıza inanıyorum. Bence buradaki her arkadaşımız çok başarılı tabaklar çıkaracaktır. Rabbim başarılarını daim etsin," dedi.

 

Kılıç Kasabı işletmeci ve şefi Celal Erdoğan, "Elazığ'ın vazgeçilmezlerinden biri de etli yemeklerdir. Etlerin pişirme teknikleri ve etin pişmesi çok önemli. Bu yarışmada öncelikle buna dikkat edilmelidir. Yarışmacı arkadaşların çok severek bu yarışmaya katıldıklarını görüyorum. Bu nedenle bence herkes burada birinci olarak çıkacaktır," dedi.

Nova Restorant şefi Nurullah Demirbağ, "Yarışmacı arkadaşlarımızın öncelikle proteinli besinlerin bulunduğu yemeklerin değerlendirmede öne alınacağını özellikle belirtmek istiyorum. Bunun dışında temizlik, lezzet ve modern sunum çok önemli. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum," dedi.

Windyhill Otel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dal, "Böyle bir organizasyonda jüri üyesi olarak bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Bu gençlerin Elazığ yemeklerini gelecek nesillere aktarma konusunda çok başarılı olacağına inanıyorum. Elazığ gastronomisinin hak ettiği yere geleceğine yürekten inanıyorum. Herkese başarılar diliyorum," dedi.