Elazığ’da 412 Konutun Kura Çekimi İçin Büyük Gün: Bakan Yardımcıları Katılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından inşa edilen 412 konutun kura çekimi 12 Eylül Perşembe günü saat 11:00'de yapılacak. Kura, AFAD Başkanlık merkezinde İçişleri ve Çevre Bakan Yardımcıları'nın katılımıyla gerçekleşecek.

GÜNDEM 11.09.2024 18:00:00 0
Elazığ’da 412 Konutun Kura Çekimi İçin Büyük Gün: Bakan Yardımcıları Katılacak
Haberi Sesli Oku

Elazığ’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hak sahiplerine teslim edilecek 412 konut için büyük bir kura çekimi gerçekleştirilecek. 12 Eylül Perşembe günü saat 11:00'de AFAD Başkanlık merkezinde yapılacak olan kura çekimi, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut'un katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, toplamda 412 konuttan 362’si Palu İlçe Merkezi rezerv alanda, 38’i Arıcak İlçesi Erimli Beldesi'nde toplu alanda bulunan tek katlı konutlardan, 12’si ise Ormanpınarı Köyü’nde toplu alandaki tek katlı konutlardan oluşuyor. Kura çekimi noter huzurunda yapılacak ve sonuçlar AFAD Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca, konut kurasına katılacak hak sahiplerine SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak.

Elazığ Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 06.02.2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 7269 Sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ailelere yönelik olarak yapımına başlanan ve teslim aşamasına gelen konutların kura çekim işlemlerinin detaylarına yer verdi. Kura sonuçları ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün elazigafad@gov.tr e-posta adresi ve sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

Kura çekimi, bu sürecin şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla geniş bir kamuoyu katılımıyla yapılacak.