Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı!

Elazığ, 19 Eylül Gaziler Günü’nde düzenlenen etkinliklerle gazilerine vefa gösterdi. Yürüyüş, çelenk sunma töreni ve spor etkinlikleriyle dolu bir gün yaşandı.

GÜNDEM 19.09.2024 12:00:00 0
Elazığ
Haberi Sesli Oku

Elazığ’da 19 Eylül Gaziler Günü, anlam dolu etkinliklerle kutlandı. İlk olarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan mehteran eşliğindeki yürüyüş, Gazi Caddesi boyunca devam ederek valilik önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Namık Bulut, yaptığı konuşmada, “Nice zaferler gören, bağımsızlığı ve istiklali için vatanını topyekun koruyan, Trablusgarp'da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ve Galiçya'da kanıyla vatan toprağını süsleyen bir ecdadın torunuyum ben,” diyerek, gazilerin tarih boyunca üstlendiği önemli rolleri vurguladı. Bulut, “Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda, cesaret ve yiğitlik ise şanlı Türk tarihimizde mevcuttur,” ifadelerini kullandı.

Programa katılanlar arasında Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gaziler, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Törenin ardından Elazığ Atatürk Stadyumu cep salonlarında gaziler için spor etkinlikleri düzenlendi. Gerçekleştirilen dart oyununda gaziler, hem eğlenceli anlar yaşadı hem de rekabet dolu bir gün geçirdi.

Elazığ, gazilerine olan vefasını bir kez daha gösterirken, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yapılan etkinlikler, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirdi.

Resim