Tarih: 22.11.2021 01:07

Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, "OSB Başkanlığı seçiminde yeniden adayım"

Facebook Twitter Linked-in

Elâzığ OSB yönetim kurulu başkanımız Suat Öztürk düzenlediği basın toplantısında, 11 yıllık hizmet sürecinde Elazığ OSB’de yaptıkları hizmet ve projeleri anlatarak son iki yilda yaşanan deprem ve pandeminin getirdiği olumsuzluklara rağmen ne kadar yol ilerlediklerini , yapılan, yapılmaya devam edilen ve yapılacak olan yatırımlarını vurgulayarak 2022 yılında yapılacak OSB Başkanlığı seçiminde yeniden aday olacağını belirtti.
Öztürk Türkiye’nin gündeminde yer alan “işsizlik mi , iş beğenmeme ” sorunu ile ilgili İşsizlik sorunu olmadığını aksine çalıştırılacak işçi bulamadıklarını söyledi.

"ELAZIĞ OSB'DE İŞ İMKANLARI SAĞLADIK"
OSB bünyesinde AR-GE bölümü oluşturduklarını,bir çok operatörlük kurslarını açarak eğitim almalarını sağlayarak iş imkanları hazırladıklarını belirterek,işsizlik sorununun olmadığını aksine çalıştırılacak elaman bulamadıklarını ifade etti. Özellikle kadın istihdamında 7bin 500 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizen Öztürk “Biz burayı aldığımız zaman 220 hektardı. Birinci bölge, ikinci, üçüncü ve dördüncü. Bölge tamamı 220 hektarlık bir alandı. Bu 10 yıllık sürede bin hektara çıktık.  O zamanlar 28 işletmemiz 700’de çalışanımız vardı. Bugünkü şartlarda ortalama 170 tane çalışan işletmemiz var. Bunların içerisinde 7bin 500 civarında çalışan var. Sevindirici yanı da 2 bin kadın çalışan var.  5 yıl önce 150 kadın anca vardı. Sekreter ve temizlikte çalışan kadın vardı. Bugün 2 bine yaklaştık. Elazığ’da kadınlar için iş alanı açıldı. Ciddi bir iş alanıdır. Bu tekstilcilerin buraya gelmesiyle başladı. Sektörler baktığımız zaman bizim bazı öne çıktığımız ürünler. Bu ürünlerde Elazığ bir kuluçka merkezi durumunda. O sektörlerin merkezi oldu. Bunların içerisinde yapı kimyasalları, plastik sanayi, gıda ürünler, mobilya imalatı ve metalik olmayan ürünler var." dedi.

"YATIRIMLAR KONUSUNDA AKSAKLIĞA İZİN VERMEDİK"
Olumsuzluklara rağmen yeni yatırımlar konusunda hiçbir aksaklığa meyil vermeden çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Öztürk: “Son depremde zarar gördük. Çalışanlarımızın ailelerinde, evlerinde yıkımlar ve zayiatlar oldu.  Arkasından pandemi oldu, iş verimi düştü. İşe gelemeyenler oldu. Tatil edenler oldu. Bu kadar olumsuzluklar rağmen, 2019-2020-2021 değerlendirmek istiyorum. Elazığ OSB’de devam eden yatırımlar veya yeni yatırımlar konusunda hiçbir aksaklığa meyil vermeden yatırımlar, üretimler devam etti ve işletmeler büyümeye çalıştı. Biz elektrikte 2021’de 125 milyon kilovat elektrik tüketmişiz. 2020’de 105 milyon, 2019’da 92 milyon kw elektrik tüketmişiz. Yani ortalama yüzde 36 artmış. Doğalgazda 2020 ile 2021 arasında yüzde 62,5 artmış. Yani 13 milyon metreküp doğalgaz kullanmışız. 2019’da 8 milyon kullanmışız. Mevcut ve yeni yatırımcılarımız, üretim kapasitelerini artırdılar. Bunun en büyük sevindirici tarafları da bizim yeni yatırımlarımızın ciddi manada devam eden yatırımlarımız var” dedi.

"DOKUZ YATIRIMCI VAR. BUNLAR ŞU ANDA DEVAM EDİYOR"

Başkan Öztürk, yatırımlarla ilgili şunları söyledi: "Dokuz yatırımcı var. Bunların yatırım tutarı bittiği zaman 1 trilyon 145 milyon liradır. İstihdam sayısı 4 bin 15 bin kişidir. Son 2 ayın içerisinde ciddi çalışmalarımız oldu. Buraya gelenleri ağırladık ve ikna etmeye çalıştık. Elazığ’ın coğrafi durumu, sosyal yönlerini, üniversiteleri, STK’lerini, kamu kurumlarını anlattık. Firmaları 2-3 sefer ziyaretlere gittiklerim var. Bu firmalardan 10 tane yeni yatırımcımız var. Bunların arsa tahsislerini yaptık. Arsa bedellerinin ödemeleri bağlanmış. Şu anda bir iki tanesinin teşvikleri çıkmış. Diğerleri de çıkıyor. Yapılacak yatırım 1 trilyon 115 milyon olacak. İstihdam sayısı 3 bin 540 kişi olacak. Krize rağmen devam eden yatırımlarımız var. Yeni açılacak istihdam alanlarımızda yılın sonuna kadar 7 bin 500 kişi istihdam edilecek. 6. bölge teşviklerinden dolayı yatırımcılarımıza uzatılma pozisyonları var gibi. Ama 12. ayın sonu kadar müracaatlarını yapıp teşviklerini çıkartmaları için uğraş veriyoruz. Uğraşları verirken teşviklerin çıkması için biz de bizzat Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü ile işleri takip ediyoruz. Bu konu da firmalar teşvik veriyoruz. 6. Bölge uzatılması için çeşitli girişimlerimiz var. Bakanlığa sözlü olarak söylüyoruz ve yazılı olarak gönderiyoruz. Biz kalkınma ajansından ciddi anlamda destek alan bir OSB’yiz. Lojistik merkezini kurduğumuz zaman 4,5 milyon lira hibe şeklinde bir merkezdi. Türkiye’de 5 tane OSB’de var bunlarında biri de Elazığ. Yine inavasyon merkezi kurduğumuz zaman ortalama 5 milyonun üzerinde bir hibe aldık. Tabi bunların üzerine öz kaynaktan koyduğumuz da var. Yine bir tekstil kent kuruyoruz. Tekstil kentte amacımız 3 bin kişiye istihdam sağlamak. Yine kalkınma ajansı ve valilikle beraber yapıyoruz. Valilik yüzde 30 hisse verdik. Projede ortağımız. Projenin tamamı 20 milyon. 2 milyonu öz kaynak. 18 milyonu hibeydi ama fiyatlar artınca belki de 27’ye çıkacak. Bunu da öz kaynaktan karşılayacağız. Burada amaç 9 tane bin 500 metrekarelik 5 veya bin metre karelik 18 bin 500 metrekare iş sahası kapalı alan olacak. 27 bin metre karelik bir inşaat. 50 bin metrekare kampüs olarak kurulacak. Burada tekstil konfeksiyon firmalarına kiraya vereceğiz. Önümüzde 8’inci ayın sonuna kadar bitireceğiz ve bu ayın sonunda ihalesini yapıyoruz. Nereden bakarsanız biz 10 yılın içerisinde kalkınma ajansından aldığımız desteklerle birlikte 100 milyonun üzerinde kendi öz kaynaklarımızla yatırım yapmışız” ifadelerine yer verdi.
4 seçim geçirdiklerini aktaran Başkanımız Öztürk; “Burada söylemek istediğim iş makinesi parkına baktığınız zaman 2 tane binek aracıyla geldim buraya. Bugün aşağı yukarı 27 adet aracımız var. Hiçbir OSB’de sanayiciye yatırımcıya hizmet veren bir makine ekipmanı olan bir OSB yok. Burada önemli olan firmalarımıza hizmet vermek. Bizim alışverişlerimiz tamamen Elazığ’dan. Dışarıdan malzeme almak diye bir şey yok. Dışarıdan gelen firmalar Elazığ OSB’yi büyük anlamında demiyorum bir adım önde olduğunun farkında. OSB’mizde ciddi anlamda bir görüntüsü ve icraatı var. Şov değil yatırımlarımızla buradayız. Kendimizi değil ama Elazığ’ımız ve OSB’mizi dışarıdan gelen firmalara abartmadan yaptıklarımızı gerçekleriyle anlatıyoruz." dedi.

"BU ÇALIŞMALARIMIZLA DÖRT SEÇİM GEÇİRDİK"
Önümüzdeki dönem tekrar aday olacağını da açıklayan Başkan Öztürk; “Önümüzdeki yıl bizim seçim dönemimiz.  Önümüzdeki dönem tekrar aday olacağım. Niye aday olacağımı da söyleyeyim. Yaptıklarımı yeterli olarak görsem belki de bu adaylığa girmem. Ama bizim devam eden Elazığ’ın hayatiyetini taşıyan projelerimiz var. 350 hektarlık yeni bir organize sanayilik yer ilave ettim buraya. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki Haziran ayına kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Böylece 150 tane yeni sanayi yeri olacaktır. Dağlara fabrika kurduruyoruz. Şu anda sanayi bakanlığında sıkı olarak projeleri takip ediyoruz. Milli Emlak’ta arazilerin devir işlemleri de aşağı yukarı bitti. Bu arıtma tesisi bitirdiğimiz zaman buraya boya tekstilinin babası olan bu gruplar buraya gelemeye başlayacak. Burada hedefimiz de boya da 7 firma. Bu boya geldiği zaman ipliği geliyor örmesi geliyor. Arkasından konfeksiyon geliyor. Bunlar büyük yatırımlar. Bunların gelmesiyle Elazığ istihdamda ciddi potansiyele erişecektir” şeklinde konuştu. Elazığ OSB Başkanımız Suat Öztürk, OSB seçimlerine siyasi müdahalenin olmaması gerektiğini belirterek, ‘Üçüncü şahıs insanlar, gelip organize sanayi bölgesini karıştırırlarsa karşılarında beni bulurlar. Onun için herkes ayağını denk alsın’ dedi.

 "SİYASİLER TASARRUF KULLANMAK DURUMUNDA EN BÜYÜK YANLIŞI YAPARLAR"
Başkan adayı var mı, biz olduğu yönünde duyumlar alıyoruz. Bazı siyasetçilerin OSB seçimlerine müdahil olduğu yönünde söylentiler var. Bununla ilgili neler söylersiniz?” şeklindeki sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Suat Öztürk, çok sert uyarılarda bulundu.
“Siyasiler böyle bir tasarruf kullanmak durumunda olursa en büyük yanlışı yaparlar. Açık ve ne net söylüyorum. En büyük yanlışı yaparlar ve basının karşısına çıkarım bangır bangır bu işi konuşmaya başlarım. Siyasilerin bu işte elleri ayakları varsa çekecekler. Ben siyasilere karşı bugüne kadar tavır koymuş bir insan değilim. Hangi parti olursa olursa olsun. hangi siyasetçi olursa olsun. Benim her partiye kapım açık. Bir tek parti hariç. Her partiye kapım açık demişim. Gelmişlerdir ziyaretlerini kabul etmişimdir. Ben 11 yıldır buradaysam bu memlekete yapmış olduğumuz hizmet, azim ve çalışmalarımızdan dolayıdır. Onun için siyasilerden böyle bir şey duymadım. Ama siz burada soruyorsunuz, söylüyorum; siyasiler organize sanayi bölgesi seçim işlerinde eğer elleri olursa televizyonlarda çıkıp açık açık bunu konuşurum. Ben gizli kapaklı iş yapmam. Benim yönetimimde her siyasi partiden insanlar var. Hepsinin benim başımın üstünde yeri var. Bugüne kadar nasıl hizmet etmişsem, bugün burada saymış olduğum yatırımları ve bu yatırımların yürüyüşünü, hayata geçirilişini, insanlara faydalı olmayı, istihdam sağlama hedefiyle Elazığ ekonomisinin hedeflerine ulaşması için elimden gelen gayreti bugüne kadar yaptım, bundan sonra da yapacağımı herkes iyi bilsin. Biz eğer kendimize, arkadaşlarımıza güvenmiyorsak biz bu yola çıkmayız. Ben 11 yıl evvel nasıl yola çıkmışsam aynı heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Bazıları diyor ki ‘yeter’. Bizim profilimizde yeter yok. Bizim profilimizde hizmet var. Ben kendim için kullanmadım. Hiçbir zaman siyaseti de kendi menfaatime kullanmadım. Bir tek kuruşu kendi menfaatime kullanmamışımdır. 50 yıldır ticaretin içerisindeyim. Bugün de hizmetin başındayım. Bu işlerin altından da nasıl azimle kalktıysak, yine azimle kalkacağız. Bu iş ekip işidir. Gönül işidir. Sevda  işidir. Biz Elazığ sevdalıyız. Ben Elazığ’ı terk edip gitmedim. Yatırımlarımı dışarıya götürmedim. Benim kardeşim milletvekilliği yaptı, evini götürmedi. Elazığ tarihinde ilk kez bir milletvekili ikametgahını burada devam ettiriyor. Bunları iyi görmek, iyi anlamak lazım.”
Siyasetçilerimizi tenzih ederim ama benim siyasetim, aynı safın adamlarıyız. Yıllardır bu saftayız. Karşı safta olan arkadaşlarımız da vardır ama hiçbir zaman onlara cephe almamışızdır. Onun için böyle şeyler varsa, aynı safın insanları aday olabilir. Ama üçüncü şahıslar organize sanayi bölgesi seçimlerine el atarlarsa işler değişir. Üçüncü şahıs insanlar, gelip organize sanayi bölgesini karıştırırlarsa karşılarında beni bulurlar. Dışarıdaki adam kalkmış organize sanayi sanayinin içinden birileriyle istişare ederek organize sanayinin içini karıştırmaya çalışıyor. Onun için herkes ayağını denk alsın.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —