Tarih: 14.05.2025 22:46

Elazığ Kültürü Ankara’da Konuşuldu, Bürokrasi ve Edebiyat Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Ankara’da Elazığ rüzgârı esti. Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen kültürel etkinlikte Elazığ’ın edebiyatı, tarihi ve kültürel mirası konuşuldu.

Programa, AK Parti Kurucular Kurulu Başkanı Necati Çetinkaya, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AK Parti Aydın Milletvekili ve Çalışma Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, TBMM Kütüphane ve Arşiv Başkan Yardımcısı Ahmet Balıbey, Maliye Bakanlığı BTGM Genel Müdürü Mert Özarar, Milli Savunma Bakanlığı Bütçe ve Mali İşler Genel Müdürü Şinasi Toğrul ve çok sayıda üst düzey bürokrat katıldı.

Programda söz alan Necati Çetinkaya, Elazığ kültürünün sadece bölgesel değil, ulusal düzeyde de önemli bir değer taşıdığını belirtti. Elazığ’ın musikîden mutfağa, gelenekten edebiyata kadar zengin bir mirasa sahip olduğunu vurgulayan Çetinkaya, bu değerlerin tanıtılması ve korunması gerektiğine dikkat çekti.

Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş ise yaptığı konuşmada, kültürel birlikteliklerin toplumlar arasında güçlü köprüler kurduğunu ifade ederek, “Elazığ kültürü yalnızca geçmişin bir yansıması değil, aynı zamanda geleceğe taşınması gereken bir hazinedir.” dedi.

Programda edebiyat tarihçileri, kültür araştırmacıları ve sivil toplum temsilcileri de yer aldı. Katılımcılar, kültürel değerlerin arşivlenmesi, genç kuşaklara aktarılması ve bürokratik düzeyde desteklenmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

Ankara’da düzenlenen bu anlamlı etkinlik, Elazığ kültürünün tanıtımı adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —