ELAZIĞ (Ayışığı) – Elazığ Kent Konseyi ile Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, Vanspor FK ile oynanan Nesine 2. Lig Play-Off İlk Maçı’nda yaşanan olaylara sert tepki gösterdi. Koca, maçta Elazığspor’a ve Elazığ il protokolüne yönelik taşlı saldırıların Türk futboluna kara bir gece yaşattığını söyledi.
Van Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşananların “iç yakıcı” olduğunu ifade eden Koca, “Taşlı saldırılar sonucu birçok oyuncumuz yaralandı, takım otobüsümüz saldırıya uğradı. Bu tablo ne sportif ne de insani değerlerle bağdaşmaz.” dedi.
Başkan Koca, olayların yalnızca Elazığspor’a değil tüm Türk futboluna yapılmış bir saygısızlık olduğunu vurgularken, “Bu utanç tüm futbol camiasına yapılmıştır. Elazığ’a, futbolcularımıza ve misafirperverlik anlayışımıza yönelik ağır bir saldırıyla karşılaştık.” ifadelerini kullandı.
“Elazığspor’umuz tüm provokasyonlara rağmen mertçe mücadele etti. Skor ne olursa olsun, futbolcularımıza ve teknik heyetimize güvenimiz tamdır,” diyen Koca, tüm Elazığlıları 26 Mayıs'ta oynanacak rövanş mücadelesine davet etti.
“Elazığlılar olarak Van’daki olaylara aynı şekilde karşılık vermeyeceğiz.” diyen Koca, “Biz kafa göz kırarak değil, fileleri yırtarak cevap vereceğiz. Adımızı finale altın harflerle yazdıracağız.” şeklinde konuştu.
Koca, rövanş için kentte birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Stadımızın içini dışını dolduralım. Sadece Elazığ’daki değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki Elazığlıları da şehre bekliyoruz. Misafirlerimizin kamuya ait misafirhanelerde ağırlanması için sayın Valimizden, otellerde uygun koşullar sunulması için ise işletmecilerimizden destek bekliyoruz.” dedi.
Koca, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Van’da yaşananlar sadece sporun değil, kardeşliğin de sınandığı bir geceydi. Tüm takımımıza, protokolümüze ve taraftarlarımıza geçmiş olsun. Beklenen gün 26 Mayıs’tır. Bu kutsal çile, zaferin ayak sesidir.”