ELAZIĞ (AYIŞIĞI) – Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Merkez İlçe’ye bağlı Sedeftepe, Gümüşbağlar ve Pelte köylerinde yürütülen içme ve kullanma suyu yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Proje kapsamında, Sedeftepe ve Gümüşbağlar köylerinde çalışmaların fiziki gerçekleşme oranı yüzde 85’e ulaşırken, Pelte Köyü’nde ise yüzde 50 seviyesinde ilerliyor. Sedeftepe’de 200 m³, Gümüşbağlar’da 300 m³ betonarme gömme depo inşa edilirken, Pelte Köyü’nde 200 m³’lük depo ile birlikte 30 m³ biriktirme deposu yapılıyor.
Sondaj kuyularının enerji ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten karşılanacak. Projenin tamamlanmasıyla afet konutları ve köy halkı sağlıklı içme ve kullanma suyuna kavuşacak.
