Tarih: 09.12.2023 20:37

Elazığ Gastronomisi Engelleri Aştı

Facebook Twitter Linked-in

Elazığ Belediyesi ile Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından ortak hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü himayesi ve desteğiyle, AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Necati Çetinkaya'nın önderliğinde 'Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı' Projenin üçüncü ayağı olarak depremzede engelli ve depremzede çocuklar için Eskimeyen yemekleri ikram  edildi.

 

BAŞKAN SEYRAN: “ÖZEL DOSTLARIMIZLA BİRLİKTE HER ZAMAN BU YOLDA YÜRÜYECEĞİMİZE BİZ SÖZ VERMİŞTİK”

Programın açılış konuşmasını yapan Elazığ Gastronomi Derneği Başkanı Harun Seyran, Elazığ gastronomisine ve özel bireylere daima sahip çıkacaklarını ifade etti. Seyran, “Elazığ’da geçmişten bugüne nineden toruna, kadim anne reçeteleriyle lezzetlendirdiğimiz bu büyük kültürü hep beraber geleceğe taşıyoruz... Bizler ilk 2018 yılında bir avuç Elazığ sevdalısı yola çıktığımız zaman bazı kararlar almıştık ve Elazığ lezzet şöleninde sizlere söz vermiştik. Biz hangi etkinliğimizi yaparsak yapalım özel dostlarımızla birlikte her zaman bu yolda yürüyeceğimize biz söz vermiştik. Geçen gün güzel bir pasta yarışmamız oldu. Orada çocuklarımızla birlikteydik. Bugün sizlerle birlikteyiz. Güzel bir yemekte, yemek bir vesile amacımız sizlerle birlikte olmak depremle geçirdiğimiz kötü bir dönemin ardından kalpleri birbirine buluşturmak, moral bulmak. Elazığ'ın geçmişini bugün tatamak. Nesilden nesile bu bizlere bırakılan mirası siz çocuklarımıza, gençlerimize aktarmak. Elazığ Gastronomisi Engelleri Aştı” dedi.

BELEDİE BAŞKAN YRD BİLGİNOĞLU: “HEDEFİMİZ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ÇERÇEVESİNDE İNSANLARIMIZA DOKUNMAK”

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Bu proje ile hem Elazığ’ın kültürünün ve yemeklerinin tanıtılması hem de toplumun her kesimindeki bireyleri ile bir arada olmayı amaçladıklarını belirtti. Bilginoğlu, “Öncelikle Elazığ’ımızın gastronomisinin tanıtılması ve bu anlamda da deprem yaralarının gastronomi ile sarılması hedeflenmiştir. Tabi bu anlamda da bütün bu projenin içerisinde işte sizler gibi değerli toplumla gençlerimizle, hanımefendilerimizle, beyefendilerimizle, çocuklarımızla, özel bireylerimizle bir araya gelip bu etkinliklerde hep beraber bir olmak. Sayın Belediye Başkanımızın dediği gibi bir gönül belediyeciliği çerçevesinde insanlarımıza dokunmak, insanlarımızla bir arada olmak bütün hedefimiz bu” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —