Elazığ CHP’sinde Fırtına: Zeki Kaplan'dan Şok İddialar!

Eski CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, parti içindeki haksızlıkları ve ihraçları sert bir dille eleştirerek, Elazığ Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilinin kamuoyu önünde özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

POLİTİKA 19.09.2024 16:50:00 0
Elazığ CHP’sinde Fırtına: Zeki Kaplan
Haberi Sesli Oku

Elazığ CHP’sinde Kriz Derinleşiyor: Zeki Kaplan İddialarıyla Sarsıyor!

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde eski parti üyeleriyle düzenlediği toplantıda, 2021 yılında gerçekleştirilen olağanüstü il kongresiyle ilgili şok edici iddialarda bulundu. Kaplan, kendisine ve delegelere yapılan haksızlıkların, partinin içinde yaşanan derin sorunların bir yansıması olduğunu belirtti.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kaplan, “Günü birlik çıkarlar için hiçbir zaman taviz vermedik. Biz ayrıcalık istemiyoruz, amacımız ayrıştırmak değil, birleşip çoğalmaktır. Günü birlik çıkarlarımız için asla kimseye taviz vermedik; şantajlara, iftiralara ve baskılara karşı onurlu bir duruş sergilediğimiz için buradayız” diyerek, mevcut durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Kaplan, özellikle milletvekili tarafından yönlendirilen haksız ithamlar sonucunda partiden ihraç edilen 60’dan fazla il delegesinin durumu üzerine sert eleştirilerde bulundu. “Atanan kayyum il yönetimi, yetkileri olmadığı halde 26 Eylül 2021 tarihinde yapılan kongrede oy kullanmamaları için 60’dan fazla delegeyi partiden tedbirli ve kesin ihraç sistemiyle il disiplin kuruluna sevk etti. Seçme ve seçilme hakları ellerinden alındı!” dedi.

Kaplan, partiden istifa eden ya da ettirilen tüm üyelerin yeniden kaydolmasını önemsediklerini belirtirken, “Sayın milletvekilimizin arkadaşlarımıza yaşattığı mağduriyetler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilemesi gerektiğini hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Elazığ’daki CHP tabanı için bu açıklamalar büyük bir sarsıntı yaratırken, Kaplan’ın iddiaları, partinin içindeki huzursuzluğun ve çatışmanın boyutunu gözler önüne seriyor. Zeki Kaplan’ın bu sert çıkışı, Elazığ CHP’sinde neler olup bittiğinin açık bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Parti içinde bir kriz kapıda ve gözler, bu olayların nasıl bir sonuç doğuracağına çevrildi.