El Aksa Platformu'ndan Sert Açıklama: “Zulme Karşı Tek Ses Olmalıyız”

El Aksa Platformu, Türkiye, İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstererek, uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye davet etti. "Zulme sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır. Zulme karşı durmalıyız" denildi.

GÜNDEM 30.09.2024 15:00:00 0
El Aksa Platformu
Haberi Sesli Oku

El Aksa Platformu tarafından düzenlenen “Şehid Hasan Nasrallah ve Lübnan Şehitleri” programı, İsrail’in Beyrut'un güneyindeki komuta merkezini hedef alan saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ve diğer üst düzey yirmi üye için gerçekleştirildi. İzzetpaşa Camii’nde öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

Cemaat, saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına dua ederek, direnişin sembolü olan Nasrallah ve arkadaşlarını saygıyla andı.

El Aksa Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Akılotu, Gazze ile başlayan zulmün diğer ülkelere sıçradığını belirterek, “Bazı İslam ülkeleri zulme destek verirken, kimisi de Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlardan medet bekliyor” dedi. Akılotu, bu durumu eleştirerek, Müslümanların birlik olmasının önemini vurguladı.

Siyonizm’in Vahşeti: Umut ve Direniş

Yüzyıldır kalbimize saplanmış Siyonizm hançeri, son bir yıldır daha vahşice yaralar açmaktadır. Gazze başta olmak üzere Filistin’de başlayan zulüm, bugün Lübnan, Yemen, Suriye ve Irak gibi ülkeleri de etkisi altına almıştır. El Aksa Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Akılotu, bu duruma dikkat çekerek, “Bu vahşet, düşmanın gücünden değil, ümmetin içinde bulunduğu zillet ve meskenet halinden kaynaklanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Son bir yıl içinde, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 50 binden fazla şehit verildiği, on binlerce yaralının bulunduğu ve şehirlerin yerle bir edildiği belirtilerek, “Bu zulme sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır. Müslümanların birlik olması, zulmü durdurmanın tek yoludur” denildi.

Acil Müdahale Çağrısı: Dayanışma Zamanı

El Aksa Platformu, uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulunarak, “Her birimizin sorumluluğu, mazlumların yanında durmaktır. Artık dayanışma zamanı” ifadelerini kullandı. Açıklama, bu vahşetin durdurulması için güçlü bir uluslararası irade gerektiğinin altını çizerken, “Zulme karşı durmak, hepimizin ortak sorumluluğudur” vurgusunu yaptı.

Siyonizm’in Destekçilerine Sert Eleştiri

El Aksa Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Akılotu yaptığı açıklamada, Siyonizm’in destekçisi olan ABD ve Batı dünyasına da sert eleştiriler yöneltildi. “Bu soykırım devam ederken, Siyonizmin kuduz iti olan ABD başta olmak üzere, Batı dünyası kayıtsız şartsız, gelmiş geçmiş en büyük terör şebekesi İsrail’e destek olmaktadır” denildi.

57 ülkeden oluşan 2 milyarlık İslam dünyasına da değinilerek, “Bir kısmı zalime destek oluyor, bir kısmı sadece seyrediyor. Oysa Gazze yiğitleri, Yemen ve Lübnan’daki mazlumlar, yardımı sadece Allah’tan bekleyerek, izzetle direnmeye devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Direnişin Önemi: Gerçek Müslüman Kimliği

El Aksa Platformu, 7 Ekim sonrası, Gazze’nin kısa sürede düşeceği yönündeki beklentileri boşa çıkaran cesur yiğitler, “Allah’ın yardımıyla gerçek Müslüman kimliğini tüm dünyaya yeniden hatırlattılar” denilerek, bu direnişin önemine vurgu yaptılar.

El Aksa Platformu, bütün Müslümanları birlik ve beraberliğe davet ederek, “Zulme karşı durmazsak, yarın bizim sıramız gelecek” uyarısında bulundu. Toplumda büyük bir etki yaratan bu açıklamalar, Siyonizm’e karşı mücadelede kararlılığın artırılması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

İmtihan ve Birlik Mesajı

El Aksa Platformu, Müslümanların bu dünyada sadece imtihan edildiklerini hatırlatarak, “Vallahi cennet ucuz, cehennem lüzumsuz değil. Cenab-ı Hak, Al-i İmran Suresi 142. Ayette, ‘Yoksa, Allah içinizden cihad edenleri ortaya çıkarmadan ve sabredenleri belirlemeden cennete gireceğinizi mi sanıyordunuz?’ diye buyuruyor” dedi. Formül çok basit; ya üzerimize düşeni yapıp hem bu dünyada hem ahirette izzete ereceğiz, ya da sadece seyredip sıranın bize gelmesini bekleyip, dünyada da, ahirette de zillete düçar olacağız.

Müslümanların Vahdeti: Zilletten Kurtuluş

El Aksa Platformu, Bir asırdır, özelde İslam dünyası ve Orta Doğu olmak üzere tüm dünyayı sömüren, kan, gözyaşı ve zulüm getiren Siyonizm’in, tüm bu vahşete sebep olurken en büyük gücü ümmetin parçalanmışlığı değil midir? Bizi mezhepçilik, ırkçılık ve kabilecilikle birbirimize kırdırmıyorlar mı? Bu filmi, Afganistan, Irak, İran, Suriye, Mısır, Filistin, Çeçenistan, Sudan ve ülkemizde kısacası tüm ümmet coğrafyasında sergilemediler mi?

Müslümanların birliği, bu zulme karşı durmanın tek yoludur. Unutmayalım ki, eğer zulme karşı durmazsak, yarın bizim sıramız gelecek." dedi.

 Şehitlere Saygı

El Aksa Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Akılotu, "Efendimiz (S.A.S.) “Bir mü’min aynı delikten iki kere ısırılmaz” diye buyuruyor. Bizi öyle bir noktaya getirdiler ki, şehitlerimiz arasına bile nifak soktular. Müslümanlar bu oyunu bozmak zorundayız. Bu zilletten kurtulmanın tek yolu, ümmetin vahdetidir. Sunnisi ile Şiisi ile Arabıyla, Acemiyle bir araya gelip zalime karşı bir olmak lütuf değil zorunluluktur.

Şunun bilinmesi gerekir ki, bu süreçte kim tarafından olursa olsun, ümmetin bölünmesine sebep olacak her söz, paylaşım, yazı bilinçlice veya ahmakça Siyonizmin değirmenine su taşımaktır.

Bu vesile ile Hasan Nasrallah başta olmak üzere, Lübnan şehitlerini, Yemen, Gazze, Filistin yiğitlerini rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Rabbim Kudüs, Mescid-i Aksa uğrunda dökülen kanlarını mübarek eylesin, şehadetlerini makbul eylesin.

Başta kıymetli basın mensuplarımız olmak üzere siz değerli haziruna katılımınızdan dolayı şükranlarımızı arzediyoruz, Rabbim hepinizden ebeden razı olsun." dedi.

Program, Ab-I Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ersin Eryılmaz ve katılanlar tarafından hayatını kaybedenler için dualar edilerek tamamlandı.