Çimentaş Elazığspor, PFDK’ya Sevk Edildi

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Çimentaş Elazığspor – Menemen Futbol Kulübü karşılaşmasında yaşanan olaylar, Elazığspor’u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk ettirdi.

SPOR 9.10.2024 19:10:00 0
Çimentaş Elazığspor, PFDK’ya Sevk Edildi
Haberi Sesli Oku

06 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen Nesine 2. Lig Kırmızı Grup mücadelesinde, stadyumda meydana gelen çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle Çimentaş Elazığspor Kulübü disiplin kuruluna gönderildi. Yapılan sevk duyurusunda, kulübün bir dizi kural ihlali ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Duyuruda, “Çimentaş Elazığspor Kulübü, Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ‘çirkin ve kötü tezahürat’ nedeniyle; 52. maddesi kapsamında ‘saha olayları’ nedeniyle; 49. maddesi doğrultusunda ‘usulsüz seyirci alınması’ ve ‘merdiven boşluklarının boş bırakılmaması’ sebepleriyle PFDK’ya sevk edilmiştir,” ifadelerine yer verildi.

Bu gelişme, Elazığspor camiasında kaygı yaratırken, kulübün gelecekteki maçları için de önemli bir risk teşkil ediyor. Kulüp yönetimi ve taraftarlar, bu durumun nasıl sonuçlanacağına dair endişe taşıyor. Elazığspor, şimdi disiplin kurulunun kararını bekleyerek, önümüzdeki süreçte yaşanacakları merakla izliyor.