CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bu ifadeler bana yakışmamış, dedim”
Milletvekili Gürsel Erol’un, AK Parti milletvekillerine ve Prof. Dr. Erol Keleş’e yönelik sert ifadelerden pişmanlık duyduğunu ifade ederek, “İnsan sinirlenince, gerilince, canlı yanında bazen kasıt sınırını aşabiliyor."
ELAZIĞ (AYIŞIĞI) CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, önceki gün Kanal 23 ve Kanal Fırat televizyonlarının ortak canlı yayınında yaptığı açıklamalar nedeniyle yaşanan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Söz konusu programda Erol’un, AK Parti milletvekillerine ve özellikle AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’e yönelik sert ifadeler kullandığı kamuoyuna yansımış, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’nın canlı yayına telefonla bağlanmak istemesine ise izin verilmediği Milletvekili Açıkkapı tarafından iddia edilmişti.
Yaşanan tartışmaların ardından Kanal Fırat Televizyonu’nda Zeki Akbıyık’ın sunduğu programa telefonla bağlanan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuya ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulundu.
Canlı yayında konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise program sırasında telefonla bağlanmak isteyen isimlere söz verilmediği yönündeki eleştirilere değinerek, “Gürsel Bey ‘beni Kanal 23 ve Kanal Fırat ortak canlı yayınına bağlatmadınız.’ dedi. Ancak ben buna rağmen, Gürsel Erol’un telefonla canlı yayına bağlanmasına müsaade ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yaşanan polemiklerin büyütülmemesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, karşılıklı hataların kabul edilmesi halinde meselenin çözülebileceğini belirtti.
Açıkkapı, “Bir taraf ‘bunu böyle söylememeliydim.’ demeli, diğer taraf da ‘Benim de varsa hatam, yapmamam gerekiyordu.’ demeli.” dedi.
CHP Milletvekili Gürsel Erol, “İfadelerim bana yakışmamış olabilir.”
Programda telefonla bağlanan söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise şu açıklamalarda bulundu: “8 yıldır milletvekilisiniz, üç şehirde görev yaptınız. CHP’nin gölge kabinesinde bile yer almadınız, genel başkan yardımcılığı verilmedi. Bu kadar başarılıysanız, geçmiş dönemlerde de şimdi de bunlar neden olmadı? dediniz Ejder bey haklısınız. Genel Başkanıma da gereken mercilere de bu söylediklerinizi aynen ileteceğim. Belki sizin sayenizde CHP Genel Merkezinde bana da görev verirler. Ben 63 yaşındayım. Siz beni Meclis’te bir gün bile kavgada göremezsiniz. İfadelerim bana yakışmamış olabilir. Sekiz yıldır milletvekiliyim, ilk defa Ejder Bey’in Meclis’teki konuşmasına müdahale ettim. Daha önce tek bir milletvekiline dahi müdahale etmedim, bir tek kavgaya dahi karışmadım. Önceki gün Kanal 23 ve Kanal Fırat televizyonlarının ortak canlı yayınında yaptığım açıklamada, programın tekrarını izlediğimde kendi kendime ‘Bu ifadeler bana yakışmamış.’ dedim. İnsan sinirlenince, gerilince, canlı yayında bazen kasıt sınırını aşabiliyor. Bu durumun özellikle aileleri üzmesi beni daha çok rahatsız etti. Çünkü aileleri de tanıyorum. Bu benim adıma kabul edilebilir bir şey değildir. Herkesin kendine göre haklı gerekçeleri olabilir. Ancak bu süreçte haklıyı haksızı ayırarak yeni yaralar açmak doğru değildir. Hepimizin üslubunda hatalar, yanlışlıklar olmuş olabilir. Eğer bu süreçte kırılan, üzülen olduysa ben herkese hakkımı helal ediyorum ve bu tartışmaya şu andan itibaren noktayı koyuyorum. ” dedi.
CHP Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof.Dr.Erol Keleş’in ilerleyen günlerde yapacağı cevap hakkını kullandığı açıklamalara da değinerek, eleştirinin doğal olduğunu ancak yeni bir gerilim yaratılmaması gerektiğini söyledi: “Eleştiri yapılabilir, bu herkesin hakkıdır. Ama yeni bir tartışma, yeni bir polemik oluşmasın." ifadelerini kullandı.
-
1
MÜSİAD’da Kritik Zirve: Basım ve Ambalaj Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı
-
2
Elazığ TSO Başkan Adayı Ahmet Ballıca’dan Net Mesaj: “Elazığ TSO'da Yüksek Ücretler Düşecek”
-
3
Elazığ TSO Başkan Adayı Nurullah Öner, "Ortadoğu’daki Gerilim Elazığ Ekonomisini Hazırlıklı Olmaya Zorluyor"
-
4
BBP Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, "Büyük Birlik Partisi Kurucusu Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 14. Yılında Rahmetle Anıyoruz"
-
5
Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar MTAL Tunceli’de MEB 2. Uluslararası Gastronomi ve Aşçılık Yarışmasında Gümüş Madalya Kazandı
-
6
Elazığ’da Yaralanan Usta Gazeteci İrfan Arslan Yoğun Bakımda Kendine Geldi
-
7
“Elazığ TSO Başkanı Alan: ‘Sorunları Çözecek Kararlılık ve Cesaretimiz Var’”
-
8
Milletvekili Nazırlı’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Gakgoluk Ruhuyla Dayanışmayı Büyütelim”
-
9
Elazığ TSO Başkan Adayı Ahmet Ballıca’dan Elazığ’a Ramazan Bayramı Mesajı: Birlik, Dayanışma ve Güçlü İş Dünyası Vurgusu”
-
10
Ramazan Bayramında Birlik, Gelecekte Güç: Elazığ TSO Başkan Adayı Öner’den Elazığ’a Bayramda ‘Üreten Şehir, Güçlü Ekonomi’ Mesajı
-
11
Elazığ’da Bayramlaşma Programı: Birlik ve Dayanışma Vurgusu
-
12
Elazığ TSO Başkanı Alan’dan Ramazan Bayramı Mesajı: ‘Birlik Ruhumuzu Pekiştirelim
