Bakan Yardımcısı Ömer Bulut’tan Elazığ’da Kritik Deprem Toplantısı ve Şehit Ailesine Duygusal Ziyaret

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Elazığ’da önemli temaslarda bulundu. Deprem bölgelerinde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği kritik toplantıya başkanlık etti.

GÜNDEM 11.10.2024 17:13:00 0
Bakan Yardımcısı Ömer Bulut’tan Elazığ’da Kritik Deprem Toplantısı ve Şehit Ailesine Duygusal Ziyaret
Haberi Sesli Oku

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. İlk olarak Elazığ Valiliği’ni ziyaret eden Bulut, burada Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ile görüştü. Ziyaret sırasında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal da hazır bulundu.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Vali Hatipoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte, Irak'ın kuzeyinde şehit olan piyade sözleşmeli er Sefer Alan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin babası Hasan Alan'a başsağlığı dileklerini ileten Bulut, şehidin ailesine sabır temennisinde bulundu.

Elazığ’daki ziyaretlerine Mustafapaşa ve Rüstempaşa mahallelerinde esnafla bir araya gelerek devam eden Bakan Yardımcısı Bulut, burada vatandaşlarla istişarelerde bulundu. Sonrasında Elazığ Valiliği'nde düzenlenen “Deprem Çalışmaları Koordinasyon Toplantısı”na katıldı. Toplantıya, Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ilgili kurum müdürleri de katılım sağladı.

Toplantıda, Elazığ ve çevresindeki deprem bölgelerinde yürütülen hasar tespit çalışmaları ile yeniden yapılan analizler değerlendirildi. Kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, deprem bölgelerindeki iyileştirme çalışmalarının hızlandırılması ve gerekli önlemlerin alınması kararlaştırıldı.