ANA-SÜM-DER Yönetim Kurulu Toplantısında Su Ürünleri Mühendisliği İçin Yeni Adımlar

Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği’nin Keban’daki toplantısında, su ürünleri mühendislerinin meslek yasası ve yetki alanları için önemli adımlar atıldı. Toplantıya Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş de katıldı

GÜNDEM 17.09.2024 13:50:00 0
ANA-SÜM-DER Yönetim Kurulu Toplantısında Su Ürünleri Mühendisliği İçin Yeni Adımlar
Haberi Sesli Oku

Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği (ANA-SÜM-DER) Yönetim Kurulu, Keban’da toplandı. Toplantıya Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş de iştirak etti. Dernek, ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız kazandırmış durumda.

Dernek Başkanı Ergün Aslan, Elazığ’ın su ürünleri altyapısının güçlü olduğunu belirterek, ülkenin kalkınması için büyük bir mücadele vereceklerini söyledi. Aslan, su ürünleri konusunda önemli potansiyellere sahip olduklarını vurguladı.

Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Köprücü, su ürünleri mühendislerinin yetki alanlarını belirleyen ve meslek yasasını içeren raporun Meclis'te görüşüleceğini duyurdu. Köprücü, Milletvekili Keleş’ten Meclis’te destek beklediklerini ifade etti.

Milletvekili Erol Keleş, mesleki derneklerin birlik ve beraberliği sağlama açısından büyük önem taşıdığını belirterek, kanun teklifinin Meclis’te geçmesi için elinden gelen desteği vereceğini söyledi. Keleş, sürecin olumlu bir sonuçla tamamlanmasını umut ettiğini dile getirdi.