AK Parti, yerel seçimlerde aday olacak başkan adaylarının bir kısmını Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıkladı. Bu çerçevede 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin merakla beklenen Elazığ Belediye Başkan Adayı yeniden, görev süresince başarılı projeler yapan Şahin Şerifoğulları oldu.
Gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları ile birlikte, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve il teşkilatı katıldı.
24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AK Parti’den Elazığ 5.Sıra milletvekili adayı olan Şahin Şerfioğulları, Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti’den Elazığ Belediye Başkan adayı olmuş ve vatandaşlar tarafından Belediye Başkanlığına seçilmişti. Şahin Şerifoğulları 5 yıllık Belediye Başkanlığı görevi süresince yaptığı başarılı projeler ve Elazığ’a kazandırdığı eşsiz eserlerle vatandaşlardan takdir gördü.
24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AK Parti’den Elazığ 5.Sıra milletvekili adayı olan Şahin Şerifoğulları, Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti’den Elazığ Belediye Başkan aday adayı olmuş ve seçilerek Belediye Başkanlığı görevine gelmişti.
Başkan Şahin Şerifoğulları, 11 ana başlıktaki 101 projesinin büyük kısmını hayata geçirirken; şehrin ve mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda seçim beyannamesinde bulunmayan bir çok projeyi de vatandaşların hizmetine sundu.,
Görev süresi boyunca; kent meydanları, yeraltı otoparkları, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi, Geri Dönüşüm Parkı, Abdullahpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Yolcu Dostu Otobüs Durakları, Kapalı Çarşı Restorasyonu, Yeşil Kuşak Projeleri, Harput Sokak Sağlıklaştırması ve Harput Belediye Konukevi, Harput Musiki Müzesi, Harput Basın Müzesi, Harput Hoca Hasan Hamam Müzesi, Hüseynik yolu, Yeni Terminal binası başta olmak üzere hayata geçirdiği 11 ana başlıkta 101 vizyon projesi ile vatandaşlardan takdir gördü.
Vatandaşların bu takdirleri AK Parti genel merkezinde de karşılık bularak Şahin Şerifoğulları ile bir dönem daha yola devam edilmesi yönünde karar alınmasında etkili oldu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterilen Şahin Şerifoğulları’nın Salı Günü Elazığ’a dönerek vatandaşlar İle Bir Araya Gelmesi Bekleniyor.
Şahin Şerifoğulları, 1980 yılında Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. Elazığ İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü tamamladı. Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünde Yüksek Lisans eğitimi aldı.
BOTAŞ Genel Müdürlüğünde 3 yıl süreyle uzman olarak çalıştı. Akaryakıt istasyonları ile inşaat ve güneş enerjisi sektörü alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yönetici olarak görev yaptı. 2010 yılında Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı görevine seçildi ve 2018 yılına kadar bu görevi yürüttü. Ayrıca, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Üyeliği ve Tügva Elazığ İstişare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde, AKP'nin Genel Merkezi tarafından Elazığ 5. Sıra milletvekili adayı gösterildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Elazığ Belediye Başkanlığına aday gösterildi ve %40.38 oy ile seçimi kazanarak Elazığ Belediye Başkanı oldu.
Daha önceki açıklamalarında; Şehrimize bir dönem daha hizmet etmeyi rabbim bizlere nasip etsin” diye konuşan Başkan Şahin Şerifoğulları: “Bizim bir dönem daha bu şehre hizmet etme adına bir düşüncemiz söz konusu bizim hayallerimiz var o hayallerimizi gerçekleştireceğimiz hedefler doğrultusunda hayata geçirmeyle ilgili bir döneme daha ihtiyacımız olduğunu bu şehrin aziz insanlarına hizmet etmeyle alakalı bir talebimizin olduğunu nasip olursa 4 buçuk senede yapmış olduklarımızın daha fazlasını yapmayla alakalı da düşüncemiz söz konusu artık bundan sonrası nasip Allah hayırlısını versin diyoruz.” dedi.