Sivrice İlçesi'nde Altyapı Atağı: 37 Milyon Lira Yatırım

Elazığ İl Özel İdaresi, Sivrice ilçesinde köy yollarının modernizasyonu için 37 milyon lira yatırım yapıyor. Çevrimtaş, Doğanbağı, Ilıncak ve Topaluşağı’ndaki yollar, asfalt kaplama ve çevre düzenlemesi ile iyileştirilecek.

GÜNDEM 18.09.2024 15:50:00 0
 Sivrice İlçesi
Haberi Sesli Oku

Elazığ İl Özel İdaresi, Sivrice ilçesinde köy yollarını modernize etmek için yoğun bir mesai harcıyor. 12 Temmuz’da ihalesi yapılan projelerde, Çevrimtaş, Doğanbağı, Ilıncak köyleri ve Topaluşağı Mezrası’ndaki yolların asfalt kaplama ve çevre düzenlemesi çalışmalarına 24 Temmuz’da start verildi.

Çevrimtaş Köyü’nde 550 metrelik cami yolu ve köy içi genişletme çalışmaları ile sulama sularının deplase işlemleri tamamlanırken, 2600 m² kilitli parke ile çevre düzenlemesi yapıldı. Geri kalan 1,25 km’lik köy yolunun altyapı çalışmaları da sona erdi. Yağmur sularının uzaklaştırılması için koruge borular döşendi ve mevcut yolun dar kısımları genişletilerek asfalt dökümüne hazır hale getirildi.

Doğanbağı Köyü’nde 5 km, Ilıncak Köyü’nde 5,5 km, Topaluşağı Bekirağa Mezrası’nda 1,2 km ve Çamurluk Mezrası’nda 5 km’lik yolların altyapı çalışmaları tamamlandı. Kavallı Köyü’nde 2 km ve Sivrice ile Plajköy arasındaki Güney Sahil Yolu için taş tahkimat işlemleri de sürüyor.

Toplamda Ilıncak Köyü için 6,1 milyon, Doğanbağı ve Çevrimtaş köyleri için 8,3 milyon, Kavallı Köyü için 2,9 milyon, Topaluşağı Köyü için 7,7 milyon ve taş tahkimat işleri için 4,2 milyon lira bütçe ayrıldı. Böylece toplam 29 milyon 200 bin liralık bir yatırım ile köylerdeki yaşam kalitesi artırılacak. Asfalt serimine hazır hale getirilen yolların asfaltlama işlemleri için ek olarak 8 milyon lira daha kaynak kullanılacak, böylece toplam yatırım tutarı 37 milyon lirayı geçecek. Bu kapsamlı çalışmalar, bölgedeki ulaşım koşullarını önemli ölçüde iyileştirecek.