Tarih: 24.09.2024 21:25

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Şeker Pancarı Fiyatları Çiftçilerin Beklentisini Karşılamıyor”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şeker pancarı alım fiyatlarıyla ilgili olarak çiftçilerin beklentilerini dinledi. Elazığ Şeker Fabrikası önünde, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türk Şeker’in ton başına belirlediği 2375 TL’lik fiyatın, üreticilerin umutlarını yeterince karşılamadığını belirtti.

Gürer, “Çiftçilerimiz için ton fiyatının en az 2500 TL olması gerektiğini düşünüyoruz. Üreticilerimizin beklentileri doğrultusunda daha iyi bir fiyat arayışında olmamız gerekiyor.” dedi. Hükümetin buğday ve arpa fiyatlarında yaptığı sınırlı artışların ardından, şeker pancarında sağlanan %28'lik artışın yeterli görülmediğini de sözlerine ekledi. “Diğer ürünlerle kıyaslandığında bu artış yeterli değil, ancak en azından fabrikalar, çiftçilerimizin ürünlerini satın almaya devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Gürer, şeker pancarı üreticilerinin karşılaştığı zorlukları göz önünde bulundurarak, fiyatların daha uygun hale getirilmesi için çalışmalarının süreceğini belirtti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —