6000 Yıllık Geçmişi ile Dolanger, Baklava ve Katmer’i Elazığ’a sevdiren Mekan Kadayıfçı Murat Usta

Elazığ’da yöresel tatlılardan olan ve baklava ile birlikte 6000 yıllık bir geçmişi olduğu bilinen Dolanger, Baklava ve katmer, günümüzde de Kadayıfçı Murat Usta eşsiz lezzetiyle Elazığlıların damağında güzel tatlar bırakıyor.

YAŞAM 29.04.2024 23:35:00 0
6000 Yıllık Geçmişi ile Dolanger, Baklava ve Katmer’i Elazığ’a sevdiren Mekan Kadayıfçı Murat Usta

Asırlık geçmişe sahip katmer geleneği Elazığ’da Kadayıfçı Murat Usta yaşatıyor. Elazığ’da Dolanger, Baklava ve Katmer geleneği halen günümüzde de devam ediyor. Gönderilen tatlılarla çiftlere, "Yeni hayatınız ağız tadıyla baslasın, tatlı tatlı da devam etsin" mesajı veriliyor. Aynı şekilde damat tarafı, gelinin ailesine de düğün sabahı Dolanger, Baklava ve Katmer göndererek, "Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, tatlıların tadı sözlerinize, laflarınıza da yansısın" mesajı veriyor.

Dolanger, Baklava ve Katmerin Tatlarını turistler de unutamıyor

Dolanger, Baklava ve Katmeri buluşturan Elazığ halkının yanı sıra gastronomi kenti Elazığ’ı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de öncelikle tadına baktığı lezzetler arasında yer alıyor. Bir kere tadını alan turistler, her şehre gelişinde ise Dolanger, Baklava ve Katmer yemeden ayrılamıyor. Tatlarını tadınca turistlerin şaşırdıklarını vurgulayan Kadayıfçı Murat Usta İşletmecisi Umut Altunbay, "Yerli ve yabancı turistlerimizden oldukça yoğun ilgi görüyoruz. Çok merak ediyorlar. Özellikle tatlarını tadınca şok oluyorlar. Çok beğeniyorlar" şeklinde konuştu.