Tarih: 18.08.2025 17:23

İçişleri Bakan Yardımcısı Sağlam, Ata-Baba Ocağı Arıcak ve Palu’da Coşkuyla Karşılandı

Facebook Twitter Linked-in

ELAZIĞ (AYIŞIĞI) İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Elazığ'da ata-baba ocağı olan Arıcak ve Palu'da hemşehrileriyle buluştu. Coşkuyla karşılanan Sağlam, hasret giderirken bölgeye önemli yatırım müjdeleri verdi.

Sağlam'a ziyaretlerinde Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hasan Murat Öz, Palu-Arıcak-Üçocak Belediye Başkanları ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Cemil Yatkın da eşlik etti.

Programına Palu ilçesinden başlayan Sağlam, Kaymakam Fatih Çevik'ten brifing aldı. Ardından Arıcak'a geçen Bakan Yardımcısı Sağlam, ilçe girişindeki Gençlik Merkezi ve inşaatı devam eden düğün salonunda incelemelerde bulundu.

Arıcak'a kapalı düğün salonu kazandırılması sürecini anlatan Sağlam, "Belediye başkanımızın hayaliydi. Kaynak sağlandı, ihalesi yapıldı. İnşaat devam ediyor. İnşallah 5 ay içerisinde tamamlanacak ve açılışına geleceğiz. Üçocak'ta bir kültür merkezi de var, ikisi birlikte yetişirse aynı gün açılış yaparız." dedi.

Arıcak'ın ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Sağlam, "Biz Arıcak'a yapılması gereken ne varsa elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu anlamda sayın vekillerimiz de Arıcak için ciddi manada emek veriyor." diye konuştu.

İlçenin seçimlerde Türkiye genelinde en yüksek oy oranlarından birini aldığını hatırlatan Sağlam, "Bakıyorum en fazla belediye Arıcak'ta var, 4 belediyemiz bulunuyor. En fazla oyu da Elazığ'da Arıcak aldı, Türkiye üçüncüsüyüz." ifadelerini kullandı.

Gençlere büyük önem verdiklerini söyleyen Sağlam, Elazığlıların özellikle emniyet teşkilatında gösterdiği başarıya değinerek, "Elazığlı'dan iyi polis oluyor. Bizim yapabileceğimiz en büyük hizmet, gençlerimizin önünü açmaktır." dedi.

Arıcak'a doğalgaz müjdesi de veren Sağlam, "Belediye başkanımız ve ilçe başkanımız taleplerini ilettiler. Girişimlerimizi yaptık, ön inceleme gerçekleştirildi. Allah'ın izniyle 2026 sonunda Arıcak doğalgaza kavuşacak." diye konuştu.

Arıcak'ın ardından Bükardı Beldesi'ne geçen Bakan Yardımcısı Sağlam, yol çalışmalarını yerinde inceledi, daha sonra doğduğu topraklar olan Üçocak Beldesi'nde hemşehrileriyle buluşarak ata-baba ocağında coşkuyla karşılandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, bölgenin gelişimi için elinden geleni yapacağını ifade ederek, hemşehrilerinin gönlünde bir kez daha yer etti.

 

Görüntü
Görüntü



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —