Menü Ayışığı Gazetesi
Tarih: 25.03.2026 17:23
Elazığ’da Bölgesel Hayvancılık Üssü, HÜTTMER Kurban Bayramı Öncesi Açılıyor

Elazığ’da Bölgesel Hayvancılık Üssü, HÜTTMER Kurban Bayramı Öncesi Açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

ELAZIĞ (AYIŞIĞI) Elazığ'da hayvancılık sektörüne yönelik önemli bir yatırımda sona yaklaşıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2022 Yılı Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında desteklenen Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi (HÜTTMER) projesinde yapım süreci yüzde 99 seviyesine ulaştı.

Elazığ Ticaret Borsası'nın yararlanıcısı olduğu ve Elazığ Belediyesi ile İl Özel İdaresinin de destek verdiği tesis, 50 dönümlük alan üzerinde inşa edildi. Proje kapsamında 2 bin 500 metrekare açık alan, 490 metrekare kapalı ahır, 580 metrekare idari bina ve 250 metrekare elektronik satış salonu yer alıyor. Tesisin günlük 750 büyükbaş ve 2 bin 400 küçükbaş hayvana hizmet vermesi planlanıyor.

Yapımı tamamlanmak üzere olan merkezde incelemelerde bulunan Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dumandağ, tesisin Kurban Bayramı öncesinde hizmete açılmasının hedeflendiğini belirtti.

Elazığ'ın hayvancılık alanında gelişimini sürdürdüğünü ifade eden Dumandağ, yeni yapılacak Besi Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte mevcut hayvan pazarının yetersiz kalacağını öngördüklerini ve bu doğrultuda projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin bölgesel ölçekte hizmet vereceğine dikkat çeken Dumandağ, "50 dönüm üzerinde yatırımını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, yalnızca Elazığ'a değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayvancılıkla uğraşan tüm sektörlere hizmet verecek kapasitede. Eski hayvan pazarımız 16 dönümdü, yeni merkezimiz ise çok daha geniş ve modern imkanlara sahip." dedi.

Tesisin planlama aşamasında Erzurum, Denizli ve Edirne'deki benzer projeleri yerinde incelediklerini aktaran Dumandağ, Elazığ'a da aynı standartlarda bir merkez kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yaklaşık 100 milyon liraya mal olan projeye Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 20 milyon lira hibe desteği sağlandığını belirten Dumandağ, Elazığ Belediyesinin de 20 milyon liranın üzerinde katkı sunduğunu ifade etti. Projenin kalan kısmının ise borsanın öz kaynaklarıyla karşılandığını kaydetti.

Dumandağ ayrıca, tesise kesimhane kazandırılması için de çalışma yürüttüklerini belirterek, "Yetişirse Kurban Bayramı'na, yetişmezse bir sonraki bayrama kesimhaneyi de hizmete sunmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Yeni merkezin tamamlanmasının ardından mevcut hayvan pazarının farklı bir projeyle değerlendirilmesinin planlandığını ifade eden Dumandağ, burada toptancı ve gıda sektörüne yönelik yeni bir alan oluşturulabileceğini sözlerine ekledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —