Tarih: 04.12.2025 22:21

Elazığ Milletvekili M.Rıdvan Nazırlı’dan Gastronomi Hamlesi: Ramazan Bingöl Elazığ’a Geliyor

Facebook Twitter Linked-in

ELAZIĞ (AYIŞIĞI) AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ'ın gastronomi, kültür ve tarih değerlerinin tanıtımı konusundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Birçok platformda Elazığ'ın kadim sofra kültürünü ve yöresel lezzetlerini gündeme taşıyan Nazırlı, kentin gastronomi potansiyelinin ulusal ölçekte daha fazla tanınması için yeni bir adım attı.

Milletvekili Nazırlı'nın daveti üzerine, Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl'ün yarın Elazığ'a geleceği duyuruldu. Ziyaret kapsamında Bingöl'ün Elazığ mutfağının tarihsel zenginliğini, yöresel yemeklerin özgün sunumlarını ve sofra kültürünün köklü geleneklerini yerinde görmesi bekleniyor.

Nazırlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,
"Ramazan Bingöl bey, Elazığ Gastronomisi'nin eşsiz lezzetleri ve kadim sofra kültürü sizi bekliyor. Yarın görüşmek üzere." ifadelerini kullandı.

Ramazan Bingöl ise Milletvekili Nazırlı'nın davetine karşılık Elazığ mutfağına duyduğu merakı dile getirerek,
"Eyvallah sayın vekilim, çok merak ediyorum Elazığ'ın mutfağını." paylaşımında bulundu.

Ramazan Bingöl'ün ziyaretiyle birlikte Elazığ'ın gastronomi turizmi açısından daha görünür hale gelmesi ve kentin lezzetlerinin ulusal platformlarda daha fazla tanıtılması hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —