Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Uluova ve Kuzova bölgelerindeki tarım arazilerinin betonlaşma tehdidi altında olduğunu ifade etti. Erol, bu bölgelerdeki tarım alanlarında başlayan yapılaşmanın büyük bir risk oluşturduğunu ve bu duruma karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.
Erol, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Uluova ve Kuzova bölgelerinde yıllardır tamamlanamayan sulama projeleri nedeniyle tarım alanlarımız betonlaşma tehdidi ile karşı karşıya kalmış durumda. Bu alanlarda başlayan yapılaşma, Elazığ'ın tarımsal üretimi açısından büyük bir tehlike arz ediyor. Tarım arazilerimizin korunması, hem bugünkü hem de gelecekteki gıda güvenliğimiz için hayati bir meseledir. Dünyanın en yüksek gıda enflasyonunun yaşandığı ülkemizde tarım arazilerini gözümüz gibi korumamız gerekmektedir. İlgili kurum ve kuruluşlardan sulama projelerini hızlıca tamamlamalarını bekliyoruz. Tarım arazilerimizi korumak, yalnızca Elazığ'ın değil, ülke genelinde tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından da kritik öneme sahiptir."
Erol, tarım arazilerinin korunmasının Elazığ'ın yanı sıra ülke genelindeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından da önemli olduğunu sözlerine ekledi.