Yüz yüze eğitim yarın başlıyor! Milyonlarca öğrenci için ders zili çalıyor

Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika haberi... 18 milyona yakın öğrenci için 2020-2021 eğitim-öğretim döneminin ikinci yarıyılı yarın başlıyor. Köy okullarında yarın itibarıyla yüz yüze eğitim başlayacak.

YAŞAM 14.02.2021 14:23:00 0
Yüz yüze eğitim yarın başlıyor! Milyonlarca öğrenci için ders zili çalıyor

Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika haberi... 18 milyona yakın öğrenci için 2020-2021 eğitim-öğretim döneminin ikinci yarıyılı yarın başlıyor. Köy okullarında yarın itibarıyla yüz yüze eğitim başlayacak. İllerdeki öğrenciler ise online eğitimle ikinci yarıyıla merhaba diyecek. 1 Mart'tan itibaren de ilkokulların tamamı ve 8 ile 12'nci sınıflar yüzyüze eğitime başlayacak. İşte son dakika haberinin detayları...

Köy okulları okul idarecileri, öğretmen ve hizmetlilerin çalışmalarıyla yüz yüze eğitime hazır hale getirildi. Okullarda dezenfeksiyon, temizlik ve tadilat çalışması yapıldı. Okullarda öğrenciler arasında 1-1.5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde düzenlemeler gerçekleştirildi. Öğrenciler ateşlerinin ölçülmesi ve maske verilmesinin ardından sınıflarına girerek, kendileri için ayrılan sıralara oturacak. Maske, eldiven gibi atıklar için tıbbi atık kutuları yerleştirildi. Belirlenen noktalara dezenfektanlar yerleştirildi. Sınıfların düzenli olarak doğal havalandırılması için düzenlemeler yapıldı.